Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a dat asigurări, miercuri, că nimeni nu a tăiat nimănui vreo bursă. El a precizat că, în momentul în care bugetul pentru burse creşte de cinci ori, este de la sine înţeles că elevii vor primi mult mai mulţi bani, inclusiv elevii din mediul rural, care au nevoie de transport la şcoli. El a precizat că numărul estimat de elevi care au nevoie de transport între localitatea de domiciliu şi şcoală este de 131.000.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Educaţiei a afirmat că toţi elevii care se încadrează în criteriile sociale, de venit, medicale, sau de altă natură, primesc burse sociale. De asemenea, toţi elevii care au nevoie de transport, din localitate rurală sau nu, către şcoală, primesc această alocaţie pentru transport.

”Deci nimeni nu este eliminat, nimeni nu a tăiat nimănui vreo bursă. În momentul în care bugetul pentru burse creşte de cinci ori, cred că este de la sine înţeles că elevii vor primi mult mai mulţi bani, inclusiv elevii din mediul rural, care au nevoie de transport la şcoli”, a afirmat el. 

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că transportul elevilor pentru acest an este prevăzut a se deconta, integral, din bugetul Ministerului Educaţiei.

”Numărul estimat de elevi care au nevoie de transport între localitatea de domiciliu şi şcoală este de 131.000 de elevi. Cuantumul este de 50 de lei pentru primii 3 km, plus încă 5 lei pentru fiecare kilometru în plus, începând cu kilometrul 4”, a explicat ministrul. 

Cîmpeanu a mai spus că elevii pot solicita bursă socială, în primele 20 de zile de la începerea anului şcolar, astfel că pe 30 septembrie este ultima zi în care pot depune aceste solicitări pentru burse. ”În momentul în care toţi elevii din România care se încadrează în aceste criterii vor depune solicitare pentru bursă socială vom şti acest cuantum şi îl vom anunţa”, a arătat el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.