Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-a declarat impresionat de sportivul David Popovici. ”Dă dovadă de o educaţie, un bun simţ, o modestie şi o inteligenţă absolut admirabile, care te fac mândru că eşti român şi care te fac mândru că eşti profesor”, a declarat ministrul. Sorin Câmpeanu a mai precizat că îşi doreşte ca săptămânal să existe două ore de sport în fiecare clasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”David Popovici a spus într-un mod mult mai clar decât aş putea să spun eu, la puţin peste 16 ani: «M-am vaccinat, am ţinut neapărat să mă vaccinez şi vă îndemn pe voi toţi să vă vaccinaţi până la începerea şcolii pentru că şcoala online nu este deloc o variantă pe care să ne-o dorim». Acest elev, dincolo de performanţele sportive, dă dovadă de o educaţie, un bun simţ, o modestie şi o inteligenţă absolut admirabile, care te fac mândru că eşti român şi care te fac mândru că eşti profesor şi este un produs al şcolii româneşti”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24, joi seară.
 
Întrebat ce impresie i-a făcut David Popovici, Sorin Câmpeanu a declarat că sportivul a primit o diplomă.
 
”Bun simţ, educaţie, modestie, inteligenţă, dincolo de performanţele sportive. Dealtfel a primit şi o diplomă pentru devotament, o serie de calităţi, toate iniţiate cu litere din numele lui, din partea Ministerului Educaţiei”, a declarat Cîmpeanu.
 
Ministrul Educaţiei a mai precizat că îşi doreşte doup ore de sport pe săptămână, în şcoli.
 
”Sunt foarte multe care nu sunt în regulă în acest sistem, trebuie să vedem în planurile cadru cum putem aşeza un număr de două ore de sport pe săptămână, în loc de una. Trebuie să vedem cum putem să facem ordine în cluburile sportive şcolare pentru că avem de foarte mulţi ani de zile, secţii în cluburile şcolare în care avem antrenori care  la acea ramură sportivă nu au niciun sportiv legitimat, ba chiar nu au bază materială, nu au teren de tenis, nu au bazin de înot. Dar ei sunt plătiţi în continuare. Le dau o veste proastă, vom analiza club cu club activitatea”, a declarat Cîmpeanu.
 
Întrebat când va face toate acestea, ministrul a explicat că în paralel cu alte activităţi.
 
”Vom face asta în paralel cu toate celelalte, cu concursurile de directori, cu revizuirea planurilor cadru, cu PNRR, cu toate celelalte, cu evaluarea şi acreditarea în învăţământul preuniversitar”, a declarat Cîmpeanu.
 
Întrebat, de asemenea, despre ideea ministrului Sportului  ca orele de curs să înceapă cu o oră de sport, Cîmpeanu a menţionat că este ”o dorinţă frumoasă”.
 
”E o dorinţă frumoasă. Fiind mai realist, poate din cauza vârstei, în raport cu colegul meu, deşi susţin foarte mult această idee, îmi dau seama că nu vom putea impune acest lucru din toamnă, dar cred că este un obiectiv important”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.