Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat miercuri, după şedinţa de Guvern, că elevii de clasa a 5-a beneficiază de bursă de studiu şi, pentru prima oară în istoria post-decembristă a sistemului de învăţământ din România primesc aceste burse începând cu prima zi a anului şcolar. El a explicat că până acum elevii primeau aceste burse doar în semestrul doi, timp de 4 luni de zile, iar bursele erau în valoare de 200 de lei, dacă e vorba de cele de merit, iar prin noul ordin de ministur, vor primi 150 de lei, lunar, timp de 9 luni de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Elevii de clasa a 5 a beneficiază de bursă de studiu şi, pentru prima oară în istoria post-decembristă a sistemului de învăţământ din România primesc aceste burse începând cu prima zi a anului şcolar”, a spus ministrul în briefingul de după şedinţa de Guvern. 

Sorin Cîmpeanu a precizat că, până acum, elevii de clasa a 5 a puteau primi burse doar în semestrul doi, timp de 4 luni de zile, iar bursele erau în valoare de 200 de lei, dacă e vorba de cele de merit.

”Puţini primeau aceste burse. În momentul de faţă, toţi aceşti elevi primesc burse de 150 de lei, burse de studiu, vreme de 9 luni. Ca părinte, eu m-aş uita, ce e preferabil, să primesc 4 luni bursă de 200 de lei, cum era până acum, sau să primesc 9 luni, bursă de 150 de lei pe lună, cum este începând de acum, graţie acestui ordin de ministru”, a arătat Cîmpeanu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.