Federaţia Solidaritatea Sanitară afirmă, miercuri seară, că OUG pentru stabilirea unor măsuri în domeniul salarizării personalului plătit din fonduri publice, supusă dezbaterii publice de Ministerul Muncii, nu transpune complet solicitările şi amendamentele transmise de sindicalişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Muncii a publicat noul proiect al Ordonanţei de Urgenţă pentru stabilirea unor măsuri în domeniul salarizării personalului plătit din fonduri publice însă nici acest proiect legislativ nu transpune complet solicitările şi amendamentele transmise de Solidaritatea Sanitară în privinţa eliminării discriminărilor salariale din sistemul sanitar”, au transmis, miercuri seară, reprezentanţii Solidaritatea sanitară.  

Sindicaliştii afirmă că Guvernul a retras miercuri din circuitul legislativ proiectul Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative, proiect publicat în transparenta decizională din data de 05. 08.2020 şi la care Solidaritatea Sanitară transmisese deja amendamente.  

Acestea ”vizau atingerea nivelului maximal al majorărilor salariale, respectiv salarii de bază plătite pentru toţi salariaţii la nivelul anului 2022 şi plata tuturor categoriilor de sporuri la nivelul acestui salariu de bază pentru toţi salariaţii”.  

”Reamintim că aceste majorări salariale, ar fi trebuit să intre în vigoare începând cu luna iulie 2022, în baza legii adoptată de Parlament, însă această lege a fost atacată la Curtea Constituţională de către USR. Soluţia unei Ordonţei de Urgenţe pentru majorările salariale a fost indicată de ”Solidaritatea Sanitară” şi în solicitările pe care le-am transmis Guvernului, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Finanţelor şi Ministerului Muncii, aceste solicitări vizând însă aplicarea integrală a legii salarizării, ceea ce înseamnă salarii de bază la nivelul anului 2022 pentru toţi salariaţii şi toate celelalte drepturi - sporuri, tarif orar al gărzilor - calculate la acest salariu de bază”, au mai transmis sindicaliştii.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.