Primăria Sectorului 1 a anunţat, miercuri după-amiază, că sistemul informatic al instituţiei a fost deblocat după mai bine de 24 de ore, activitatea instituţiei revenind la normal. Blocajul ar fi fost cauzat de un virus care s-a propagat prin e-mail. Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a anunţat, miercuri dimineaţă, că a sesizat Poliţia deoarece un hacker a atacat sistemul informatic al Primăriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activitatea Primăriei Sectorului 1 a revenit la normal, după ce sistemul informatic al instituţiei a fost deblocat.

"Începând de marţi, 13 septembrie 2016, orele 14.00, reţeaua informatică a primăriei a devenit nefuncţională din cauza unui virus informatic care s-a propagat prin intermediul e-mail-ului. Imediat după depistarea virusului, specialiştii IT ai Primăriei Sectorului 1 au oprit sistemul informatic pentru a izola virusul şi a nu pune în pericol securitatea datelor stocate în reţea", anunţă Primăria Sectorului 1.

Reprezentanţii instituţiei au precizat că documentele primăriei nu au fost afectate.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, miercuri dimineaţă, că activitatea instituţiei este afectată întrucât un hacker a atacat sistemul informatic şi nu mai pot fi înregistrate electronic cereri şi sesizări. Tudorache a mai spus că a fost sesizată Poliţia, care face anchetă în acest caz.

"În momentul de faţă, cei care doresc să intre în contact cu Primăria Sectorului 1 trebuie să se deplaseze la sediul din Banu Manta, pentru că sistemul informatic nu funcţionează. Nu ştim gravitatea atacului, adică dacă s-a pierdut ceva din baza noastră de date. În final, după ce se remediază, vom şti mai multe. Sper să se întâmple cât mai repede deblocarea sistemului informatic”, a declarat Dan Tudorache, pentru News.ro.

El a precizat că a fost făcută o sesizare la Poliţie, iar marţi, în jurul orei 18.00, au fost anchetatori la sediul Primăriei Sectorului 1.

"Un hacker a interacţionat în sistemul informatic al Primărei. De aici încolo este treaba celor de la cercetări penale, este treaba Poliţiei”, a mai spus Tudorache.

Surse din Poliţie au declarat, pentru News.ro, că angajaţi ai Primăriei Sectorului 1 au sunat marţi la numărul de urgenţă 112 şi au reclamat faptul că un hacker a atacat sistemul informatic al instituţiei.

Potrivit surselor citate, virusul cu care a fost atacat sistemul informatic al Primăriei Sectorului 1 criptează datele, iar pentru obţinerea cheii de deblocare este solicitată o sumă de bani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.