Primăria Sibiu a contractat amenajarea unui sistem plutitor pentru reţinerea şi colectarea deşeurilor aduse din amonte de afluenţii Cibinului, deşeurile fiind astfel oprite şi colectate la intrarea în oraş, în zona Zăvoi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Primăria Sibiu, contractul de lucrări, încheiat SC Terra Building SRL, are o valoare de 229.000 de lei.

Contractul presupune:

  • Realizarea sistemului plutitor de colectare a deşeurilor în lungime de 16 m. Conducta se va instala perpendicular la un unghi de 45 grade pe râul Cibin pentru dirijarea deşeurilor şi algelor către camera de colectare.
  • Realizarea unei camere de colectare a deşeurilor pe malul stâng al Cibinului.
  • Amenajarea drumului de acces din materiale de balastieră, pentru a permite accesul maşinii de ridicare a deşeurilor dinspre strada Zăvoi către camera de colectare.

Potrivit oficialilor Primăriai Sibiu, sistemul de colectare a deşeurilor reţine eficient deşeurile de pe râul Cibin, este realizat din materiale care să nu polueze mediul înconjurator, care să se integreze în mediul înconjurător şi care să nu producă un impact vizual negativ.

De asemenea, asigură accesul facil al mijlocelor de evacuare a deşeurilor din amplasament şi este adaptabil la variaţiile de debit ale râului Cibin, menţinându-şi funcţia de reţinere a deşeurilor la aceeaşi capacitate pentru orice debit al râului;

În plus, sistemul nu va cauza inundaţii şi nu va obstrucţiona debitul râului.

Primăria Sibiu are, de asemenea, în derulare un amplu proiect de amenajare a malurilor râului pe segmentul care traversează municipiul.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.