Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) solicită, într-o scrisoare deschisă, preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Sorin Grindeanu, liderului social-democraţilor, Liviu Dragnea şi liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să dea dovadă de responsabilitate, să respecte programul de guvernare şi să creeze condiţiile necesare începerii negocierilor pentru Legea unică de salarizare privind sistemul bugetar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În numele membrilor noştri de sindicat vă solicităm tuturor să daţi dovadă de înţelepciune în deciziile pe care le luaţi şi să creaţi premisele necesare începerii negocierilor Legii unice de salarizare privind sistemul bugetar pentru a înlătura derapajele existente în prezent în cadrul aceloraşi categorii profesionale sau familii ocupaţionale”, se arată în scrisoarea deschisă.

Sindicatul cere preşedintelui, prim-ministrului şi liderilor formaţiunilor aflate la guvernare să-şi respecte atribuţiile şi să pună în aplicare programul de guvernare aşa cum a fost aprobat de Parlament, "în vederea soluţionării problemelor existente astăzi în societatea românescă în general şi în administraţia publică în particular”.

De asemenea, în scrisoarea deschisă, funcţionarii mai fac apel la echilibru, pentru ca instituţiile statului să îşi poată desfăşura activitatea, întrucât, arată sindicaliştii, "indiferent de culoarea politică există un interes comun, şi anume cel al dezvoltării micro şi macroeconomice a României”.

Reprezentanţii SNFP spun, în finalul scrisorii deschise, că speră să fie evitat un conflict interinstituţional.

"Apelul nostru vă este adresat cu speranţa evitării unui conflict interinstituţional în care ar putea fi atrase diferite categorii socio-profesionale cu efecte negative în evoluţa societăţii româneşti", încheie reprezentanţii Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.