Sindicatul Europol vorbeşte, joi seară, din nou, despre lipsa dotprilor necesare pentru ca poliţiştii să poată interveni eficient în conflictele stradale. Sindicalişti distribuie imagini în care mai mulţi poliţişti sunt înjuraţi şi ameninţaţi, în timpul unui scandal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În situaţia unor conflicte stradale, poliţistii nu au la îndemână mijloace de intervenţie adecvate precum pistoalele cu electroşocuri care să conducă la descurajarea şi imobilizarea eficientă a unor sociopaţi care pun în pericol siguranţa cetăţenilor. În cazul de faţă, colegii noştri din cadrul IPJ Prahova au fost nevoiţi să gestioneze un conflict conflictul generat de persoane ce nu işi au locul în libertate mai mult pe calea dialogului până la sosirea în sprijin a luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale”, au scris, joi seară, pe Facebook, reprezentanţii Sindicatului Europol.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Aceştia relatează că, în prima fază, trei indivizi au fost reţinuţi pentru infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice, dar instanţa a decis că aceştia nu prezintă un pericol public, punându-i în libertate.

”Numai după ce Parchetul a contestat măsură instanţei, în urma presiunii societăţii civile şi a reprezentanţilor mass-media cu privire la imaginile revoltătoare, cei 3 indivizi care au înjurat, ameninţat şi care au atentat la integritatea fizică a poliţiştilor, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. În orice alt stat civilizat nu am fi asistat la astfel de bâlbe ale sistemului judiciar, însă în statul de drepţi intitulat "România" întâlnim şi judecători care fac prezenţa în sala de judecată a persoanelor vătămate care din păcate sunt decedate, iar factorul guvernamental nu investeşte în dotarea corespunzătoare a forţelor de ordine şi nu generează acte normative care să ne asigure cu adevărat o protecţie juridică adecvată”, au mai scris sindicaliştii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.