Sindicatul poliţiştilor Europol susţine, într-un mesaj postat joi pe reţelele de socializare, că poliţiştii detaşaţi pe litoral în perioada estivală erau puşi doar să facă activităţi de fluidizare a circulaţiei rutiere, fără a avea voie să participe la activităţi privind depistarea şoferilor care consumaseră droguri sau alcool. ”Detaşaţii trebuiau ţinuţi departe de clientela politică”, scrie sindicatul, care susţine că şefii Inspectoratului de Poliţie Constanţa erau mai degrabă deranjaţi de prezenţa în judeţ a poliţiştilor trimişi din alte judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Iată dimensiunea cangrenei din sistemul de poliţie. Este de notorietate faptul că poliţiştii rutieri detaşaţi pe litoral mai mult «deranjau», în opinia şefilor de la Constanţa. Fără acţiuni pe alcool/droguri, fără schimburi de noapte şi fără sancţiuni pentru cei care încalcă regulile de circulaţie. Doar ţinuţi în soare prin intersecţii sau la trecerile de pietoni, strict pentru «fluidizare». Detaşaţii trebuiau ţinuţi departe de «clientela» politică”, scrie, joi, sindicatul Europol.

Sindicaliştii publică de asemenea mai multe mesaje trimise de unii dintre poliţiştii detaşaţi în judeţul Constanţa, mesaje conform cărora aceştia participau exclusiv la ture din schimburile unu şi doi, fiind folosiţi drept „semafoare umane”, pentru a face cale liberă demnitarilor aflaţi în judeţ.

”Noi am fost doar semafoare umane timp de 9 ore/zi. Nu ne-au lăsat să acţionăm deloc pe alcool sau droguri, ci doar să dirijăm, atât! Să asigurăm fluenţă demnitarilor care veneau în vacanţă la Constanţa” se arată în unul dintre mesajele publicate de sindicat.

 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, despre scandalul tânărului drogat care a omorât doi studenţi în staţiunea 2 Mai, că mai este o parte de vină, cea morală şi de sistem, pe care vede că nu şi-o asumă nimeni şi i-a transmis ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, că are mână liberă să facă curăţenie de sus până jos. Premierul a spus că în acest caz nu e vorba doar de simple greşeli personale, ci despre lucruri grave care arată că sistemul nu a funcţionat într-o situaţie banală, a unui ins oprit în trafic. ”Din păcate, prin modul în care au acţionat, dar şi prin comportamentul ulterior, anumiţi şefi din poliţie au devenit complici morali la crimă!”, a spus premierul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.