Sindicatul Europol denunţă o ”urgie la frontiera de sud-vest a ţării”, unde 150 de poliţişti din mai multe judeţe au fost delegaţi pentru a face faţă afluxului de migranţi. Sindicaliştii consideră că măsura este ”stângace şi lipsită de logică”, având în vedere că afluxul de migranţi este la cote scăzute, iar riscul infectării cu coronavirus este foarte mare prin mişcările de personal. Sindicaliştii anunţă că peste 550 de poliţişti s-au infectat până acum şi cer intervenţia ministrului Marcel Vela.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicatul Europol a transmis un comunicat de presă intitulat ”Urgie la frontiera de sud-vest a ţării. Ministrul Vela trebuie să intervină”.

”Printr-o  dispoziţie a Ministrului Secretar de Stat, din data de 22.06.2020 au fost reluate activităţile Centrului Zonal de Conducere Integrată a Acţiunilor la nivelul judeţelor Caraş-Severin şi Timiş, unde mai bine de 150 poliţişti de frontieră din cadrul sectoarelor poliţiei de frontieră din judeţul Mehedinţi sunt delegaţi la sectoare din judeţele Caraş-Severin şi Timişoara ca urmare a unui aflux de migranţi. Deşi este decretată  stare de alertă, iar situaţia infectărilor cu noul Coronavirus  se menţine la un nivel destul de ridicat, fiind înregistrate un număr de 300-400 cazuri zilnic, iar în rândul personalului MAI, rata infectărilor este în creştere, depăşind 550 cazuri, majoritatea cazurilor de infectare au avut loc acolo unde au existat misiuni comune sau în alte locuri decât cele în cadrul locului permanent de muncă”, au transmis sindicaliştii.

Aceştia precizează că pericolul răspândirii ”e iminent prin dislocarea de poliţişti de frontieră din cadrul sectoarelor din judeţul Mehedinţi şi delegarea acestora la alte sectoare din cadrul judeţelor Caraş-Severin şi Timiş, iar măsura delegării poliţiştilor de frontieră în această perioadă nu poate fi decât catalogată ca fiind una stângace şi lipsită de orice explicaţie logică”.

”Afluxul de migranţi de la frontiera externă a României este la cele mai scăzute cote, iar efortul financiar pentru delegarea celor 150 de colegi este uriaş. În acest sens am propus şi susţinut dispunerea de ore suplimentare din rândul personalului propriu care efectuează misiuni zilnice la frontiera României cu Serbia. Prin folosirea acestui mecanism s-ar elimina din start pericolul infectării intra comunitare şi în acelaşi timp impactul financiar ar fi extrem de mic, având în vedere eliminarea costurilor de transport, cazare şi respectiv diurnă.


Mai mult decât atât, pe timpul delegării colegilor noştri nu li se poate asigura masa caldă ca urmare a închiderii unităţilor de alimentaţie publică, aceştia fiind nevoiţi să se hrănească cu pâine, roşii şi parizer de la magazinele din zonă”, au mai precizat sindicaliştii.

Poliţiştii consideră că ”aceste măsuri luate pe repede înainte nu sunt doar în detrimentul poliţiştilor de frontieră delegaţi, ci a creat o stare de nelinişte şi pentru poliţiştii din cele două judeţe Caraş-Severin şi Timiş, care nu doresc să efectueze misiuni comune cu cei delegaţi de frica transmiterii virusului”.

”Nu vrem să ne imaginăm situaţia în care un poliţist ar fi infectat şi s-ar crea un blocaj pentru ambele părţi. Solicităm ministrului Marcel Vela să intervină de îndată în această situaţie încordată creată în rândul poliţiştilor de la frontiera de sud-vest a României, iar delegările în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara să înceteze. E important  să se pună accent pe factorul uman şi să se conştientizeze că acesta primează, iar măsurile populiste care aduc doar un capital de imagine, nu se impun în această perioadă a pandemiei”, au mai transmis sindicaliştii.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.