Sindicatele din învăţământ îi solicit preşedintelui Klaus Iohannis să convoace partidele din coaliţie, dar şi pe premierul Nicolae Ciucă, pentru găsirea soluţiilor ca proiectul “România Educată“ să poată fi implementat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater” au transmis, vineri, o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis. 
 
“Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie <<Spiru Haret>> şi Federaţia Naţională Sindicală <<Alma Mater>>,  în numele celor peste 300.000 de salariaţi din învăţământ ale căror drepturi şi interese le reprezintă, constată că actualul Guvern amână, în continuare, punerea în aplicare a unor acte normative care vizează salariaţii din învăţământ”, se arată în scrisoarea respectivă. 
 
Sursa citată îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să îşi exercite funcţia de mediere între puterile statului şi să intervină pentru a preîntâmpina o escaladare a conflictului din Educaţie. 
 
“Considerăm că este imperativ să chemaţi la dialog preşedinţii partidelor politice care formează coaliţia de guvernare, precum şi pe Prim-ministrul României, pentru a găsi soluţiile corecte şi concrete pentru ca proiectul naţional <<România Educată>> –  iniţiat şi susţinut de Domnia voastră – să poată fi implementat", au mai transmis cele trei sindicate din învăţământ.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.