Sorin Dumitraşcu, lider de sindicat în Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), a declarat la finalul discuţiilor de miercuri cu ministrul Justiţiei, că acesta ar fi promis că până joi va avea loc o întâlnire comună între ministru, premier şi sindicatele din penitenciare, pentru a discuta despre acordarea sporului de 15 la sută pentru angajaţii din penitenciare, susţinând că astfel "ar putea fi o problemă rezolvată". El a adăugat că sindicatele nu au primit răspuns mulţumitor din partea ministrului referitor la condiţiile de lucru din penitenciare şi că în continuare lipseşte un plan de investiţii pentru îmbunătăţirea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Angajaţii din penitenciare afiliaţi SNLP vor organiza pe 17 august un miting de protest în faţa MJ, nemulţumiţi de condiţiile de muncă

"Ministrul Justiţiei s-a angajat că în cursul acestei săptămâni, până joi, vom avea o discuţie cu premierul, cu ministrul Justiţiei şi cu reprezentanţii sindicatelor din penitenciare, în care se va discuta despre acordarea acelui spor de până la 15 la sută şi pentru angajaţii din penitenciare. În ceea ce priveşte condiţiile de lucru, răspunsul pe care ni l-a dat ministrul este nesatisfăcător. În continuare lipseşte un plan serios de investiţii în îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. Am insistat că dacă condiţiile din penitenciare sunt improprii, aceleaşi condiţii sunt improprii şi pentru angajaţii din penitenciare. O să cerem în continuare ca ministerul şi guvernul să aibă un plan coerent pentru rezolvarea acestor probleme", a declarat liderul de sindicat în conferinţa de presă susţinută la sediul Ministerul Justiţiei.

El a mai spus că nici în ceea ce priveşte angajarea de personal ministrul nu a oferit o soluţie, fiindcă nu s-a angajat să ceară guvernului ca penitenciarele să fie exceptate de la ordonanţa care blochează angajările.
 
"Suntem într-o situaţie critică, un angajat din şase a părăsit sistemul în ultimii doi ani şi avem un deficit de aproximativ 39 la sută", a subliniat liderul de sindicat, arătând că angajaţii din penitenciare au peste un milion de ore suplimentare lucrate, iar aceste ore trebuie s[ fie compensate.
 
De asemenea, potrivit acestuia, ministrul Justiţiei ar fi promis că se va întâlni în fiecare luni cu reprezentanţii sindicatelor din penitenciare.
 
Liderul sindical a mai spus că sindicatul nu renunţă la acţiunile de protest anunţate, până când "Ministerul Justiţiei nu va demonstra că tot ceea ce a promis se realizează". "Dacă nu se vor vedea progrese reale, vom continua cu pichetările penitenciarelor şi cu acţiuni de protest la ANP şi la Ministerul Justiţiei", a adăugat Sorin Dumitraşcu.
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.