Sindicaliştii Sanitas s-au întâlnit, miercuri, cu ministrul Muncii în urma protestelor. Marius Budăi s-a angajat să consulte partenerii sociali la elaborarea noii legi a salarizării, dar şi să nu existe scăderi de venituri pentru cei din domeniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma protestelor Federaţiei Sanitas la sediile PNL şi PSD, partide aflate la guvernare, astăzi, 8 Februarie 2023, membrii Biroului Operativ al Federaţiei Sanitas s-au întâlnit cu reprezentanţii PSD, Marius Budăi-Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Cristian Vasilcoiu-Secretar de Stat, la sediul PSD. La întâlnire au fost analizate revendicările Federaţiei Sanitas pentru susţinerea cărora peste 5.000 de membri au demonstrat pe străzile Bucureştiului în perioada 6-8 februarie”, au transmis, miercuri, sindicaliştii Sanitas.

Potrivit acestora, ministrul Muncii s-a angajat să susţină următoarele principii:

  • Întregul parcurs de redactare şi aprobare a noii legi a salarizării se va face cu consultarea partenerilor sociali.

În acest sens, Ministrul Muncii, Marius Budăi, ne-a asigurat că a transmis deja către Ministerul Sănătăţii adresa prin care solicită consultarea partenerilor sociali pentru redactarea proiectului legii salarizării pe segmentul sănătate”, au precizat sindicaliştii.

  • Niciun salariat din sănătate şi asistenţă socială nu va avea pierderi de venituri odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării.
  • Legea va avea în vedere corectarea inechităţilor apărute ca urmare a nepunerii în aplicare, în totalitate, a legii 153/2017.
  • Noua lege a salarizării personalului bugetar va fi construită în aşa fel încât toţi salariaţii din sănătate şi asistenţă socială vor avea creşteri de venituri.

”În ceea ce priveşte revendicarea privind creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială părţile au convenit ca în perioada imediat următoare să aibă loc întâlniri şi consultări pentru identificarea de soluţii tehnice privind rezolvarea acestei revendicări. În acest sens Federaţia Sanitas va înainta propuneri care să permită creşterea veniturilor membrilor săi de sindicat ţinând cont. atât de constrângerile din PNRR. cât şi de impactul bugetar pe care creşterea economică a României l-ar putea suporta”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia precizează că, pentru asigurarea finanţării corecte şi suficiente a unităţilor sanitare şi celor de asistenţă socială pentru întregul an, vor urma întâlniri şi discuţii cu Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate având din partea reprezentanţilor PSD aflaţi la întâlnire promisiunea că vor găsi soluţii pentru continuarea optimă a activităţii în aceste unităţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.