Sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) vor continua protestele până când ministrul Justiţiei va pleca sau până când ei vor primi bani ”ca în celelalte instituţi din sistemul de apărare”, după ce negocierile dintre reprezentanţii protestatarilor şi ministrul Raluca Prună au eşuat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, s-a întâlnit, luni, la Penitenciarul Gherla cu reprezentanţii sindicaliştilor din Administraţia Penitenciarelor, care i-au prezentat cererile lor legate de plata orelor suplimentare, de lipsa de personal şi de diferenţele salariale din sistem.

La finalul discuţiilor, sindicaliştii s-au arătat nemulţumiţi de rezultat, ei spunând că vor continua protestele.

”Avem trei luni de când nu avem nicio rezolvare, vom continua cu mişcările de protest până când vom intra în normalitate. Nu a fost nicio rezolvare, negocierile au fost un eşec”, a spus Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Florin Şchiopu.

El a spus că Raluca Prună le-a dat doar un nou termen - jumătatea lunii octombrie - pentru discutarea problemelor lor.

”Cum am intrat aşa am ieşit. Am avut răbdare, am avut înţelegere, am lăsat-o să lucreze cu ministrul Muncii, dar nu s-a îmtâmplat nimic, ci doar poartă o corespondenţă, şi noi nu ştim dacă se va concretiza. Ne-a mai dat un termen, jumătatea lunii octombrie, şi cam atât. Deci îi cerem, în continuare, demisia ministerului Justiţiei. Vom protesta până când ori va pleca ministrul, ori vom primi banii ca în celelalte instituţi din sistemul de apărare”, a mai spus Şchiopu.

Protestul angajaţilor de la Penitenciarul Gherla continuă până la ora 15.00.

Sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au declanşat luni acţiuni de protest în cinci penitenciare din ţară, la Gherla, Craiova, Poarta Albă, Giurgiu şi Codlea, nemulţumiţi că nu primesc aceleaşi drepturi salariale ca angajaţii din sistemul de apărare şi ordine publică.

La Penitenciarul Gherla, protestatarii s-au adunat în faţa unităţii de detenţie în jurul orei 9.00, ei având vuvuzele şi bannere pe care scrie ”Muncim pe datorie, ruşine să vă fie”, ”Legea trebuie aplicată nu încălcată”, ”Stop discriminării”. Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a ajuns la Penitenciarul Gherla în jurul orei 10.15, ea fiind huiduită de protestatari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.