Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, s-a întâlnit cu omologul din Germania, Hubertus Heil, în marja Reuniunii EPSCO de la Bruxelles. Cei doi au discutat despre îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru românii care muncesc în Germania. Românii sunt, potrivit datelor oficiale, una dintre cele mai numeroase comunităţi de străni din Germania, fiind oficial înregistraţi peste 900.000.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, a avut o reuniune bilaterală cu Hubertus Heil, ministrul Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania. Întâlnirea a avut loc în marja Reuniunii EPSCO de la Bruxelles”, au transmis, joi, oficialii MInisterului Muncii.

Potrivit acestora, discuţiile au vizat întărirea cooperării dintre cele două ministere şi dintre instituţiile aflate sub autoritatea acestora.

“Îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru românii care muncesc în Germania este un obiectiv comun. Avem o bună colaborare în acest sens pe linie de inspecţia muncii. Lucrăm coordonat şi în ceea ce priveşte formarea profesională şi sistemul de pensii. Am decis întărirea cooperării şi stabilirea unei foi de parcurs comune pentru acţiuni care ţin de integrarea pe piaţa muncii, inclusiv a migranţilor şi refugiaţilor.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Potrivit datelor transmise de MInisterul MUncii, românii constituie a 4-a cea mai numeroasă comunitate de străini din Germania, după turci, ucraineni şi sirieni, la care se adaugă câteva sute de mii de originari din România deţinători ai cetăţeniei germane.

909.793 de persoane sunt în evidenţa statistică a cetăţenilor români înregistraţi oficial cu domiciliul/rezidenţa în Germania actualizată la data de 31.12.2023.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.