Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al Munţilor Făgăraş, din judeţul Sibiu, au fost închise, din cauza ninsorilor, anunţă Salvamont Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciul Public de Judeţean Salvamont Sibiu anunţă că, în urma ninsorilor din zona montană, traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al Munţilor Făgăraşului din judeţul Sibiu sunt închise accesului turiştilor.

Totodată, pentru prevenirea accidentelor montane Salvamont Sibiu solicită turiştilor să nu urce pe traseele închise.

De asemenea, turiştilor care ajung în zona montană li se recomandă să fie echipaţi specific perioadei de iarnă (încălţăminte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mănuşi, ochelari de zăpadă, colţari, piolet, beţe de schi), dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă, respectiv: sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă.

Alpiniştii care vor să facă ascensiuni în zona înaltă a Munţilor Făgăraşului trebuie să anunţe Salvamont Sibiu despre perioada şi traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont, iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident, să utilizeze aplicaţia Salvamont pentru telefoane mobile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.