La douăzeci de specializări ale liceelor şi colegiilor din judeţul Sibiu ultima medie de admitere este mai mică de 5, fiind vorba despre unităţi care se situează inclusiv în municipiul Sibiu. Ultima medie de admitere în judeţ a fost de 2,25 la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară "Terezianum" Sibiu. La polul opus, se află specializarea Matematică – Informatică de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu, ultima medie de admitere a fost 9,43.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit rezultatelor repartizării computerizate, pe primul loc în judeţul Sibiu se situează Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, unde ultima medie de admitere a fost 9,43, la specializarea Matematică – Informatică.

Pe locul doi se situează o specializare a aceluiaşi colegiu, respectiv Ştiinţe ale Naturii, unde ultima medie cu care s-a intrat a fost 9,19.

Urmează apoi trei specializări ale Colegiului Naâional ”Octavian Goga” din municipiul Sibiu. Aici elevii care au fost admişi ultimii au avut medii de 9,15 la Matematică – Informatică, 9,03 la Ştiinţe ale Naturii bilingv şi 8,91 la Ştiinţe ale Naturii.

Pe locul şase al ierarhiei judeţele se situează Colegiul Naţional ”Sammuel von Brukenhal”, specializarea Ştiinţe ale Naturii, unde ultima medie de admitere a fost 8,88.

În Mediaş, liceul l-a care s-a intrat cu cele mai mari medii este „Şcoala Naţională de Gaz”, ultima medie fiind 8,72.

La polul opus se află şi liceele la care se intră cu medii foarte mici.

La nu mai puţin de douăzeci de specializări din judeţul Sibiu au fost medii de admitere sub 5, cele mai mici medii fiind la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară ”Terezianum”, la specializarea Industie Alimentară, cu ultima medie de admitere 2,25 sau Colegiul Tehnic „Mediensis”, din Mediaş, la specializarea electronică automatizări, cu media 2,75.

La Liceul Tehnologic din Mîrşa, specializarea Mecanică, nu s-a ocupat niciun loc din cele 28 scoase la concurs.

În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.