Un bărbat de 67 de ani din Agnita, judeţul Sibiu, a fost diagnosticat cu infecţie cu virusul West Nile, deşi nu a călătorit în străinătate sau în zone cu activitate cunoscută a ţânţarilor. El a fost internat la Spitalul Judeţean, fiind externat vindecat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor comunicate, vineri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, este vorba despre un bărbat de 67 de ani, pensionar, din Agnita. El a început să prezinte simptome în 2 septembrie, acestea incluzând febră, cefalee, vărsături, fotofobie (sensibilitate la lumină), stare confuzională, dezorientare, semne clinice de iritaţie meningeală (redoare de ceafă, semnele Kernig şi Brudzinski).

Pacientul a fost internat, în 6 septembrie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, cu diagnosticul meningoencefalită acută cu virus West Nile (WN), el fiind externat în 16 septembrie, vindecat.

Sursa citată a precizat că bărbatul nu a călătorit în alte ţări sau în zone cu activitate cunoscută a populaţiei de ţânţari.

”A fost clasificat ca şi caz probabil de către INSP în 22.09, pentru cazul confirmat fiind necesară izolarea virusului WN în sânge sau lichidul cefalorahidian, precum şi alte criterii de laborator specifice. Cazul este probabil, deoarece întruneşte criteriile clinice, epidemiologice şi criteriul de laborator pentru caz probabil – răspuns imun specific antivirus WN în ser (apariţia de anticorpi specifici IGM)”, a explicat sursa citată.

Ultimele cazuri de infecţie cu virusul West Nile în judeţul Sibiu au fost în anul 2020 (3 cazuri).

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.