Şi angajaţii de la Protecţia Consumatorilor se alătură protestelor sindicatelor de marţi, fiind nemulţumiţi de prevederile proiectului Legii salarizării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat al Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, angajaţii sistemului instituţional al Protecţiei Consumatorilor au intrat marţi în acţiuni de protest.

”După refuzul categoric al doamnei Olguţa Vasilescu, ministrul muncii, de a soluţiona problemele salariale ale acestei categorii profesionale cu o activitate atât de complexă şi importantă pt societatea românească, comisarii protecţiei consumatorilor au intrat în proteste exprimate prin încetarea activităţii şi pichetarea instituţiilor în care lucrează”, se arată în comunicat.

Angaţii de la Protecţia Consumatorului cer ca salarizarea sistemului ANPC să fie pe aceeaşi grilă cu ANSVSA.

”Astfel, această categorie profesională protestează astăzi, marţi, 30 mai 2017, alături de colegii din administraţia publică locală şi atrage si alte instituţii din administraţia publică centrala precum Garda de mediu, Inspectia muncii şi altele”, se mai arată în comunicat.

Grefierii, angajaţii din administraţia publică, din agenţiile de mediu şi cei ai Romatsa protestează marţi, în Bucureşti şi în ţară. Sindicatele angajaţilor din administraţia publică vor organiza un miting în faţa Palatului Parlamentului începând cu ora 11.00, nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării care va fi dezbătut în Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor,. Angajaţii din Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi din Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului anunţă proteste la nivel naţional, în intervalul orar 11.00-13.00, faţă de proiectul legii salarizării. În acelaşi timp, grefierii de la mai multe instanţe din ţară vor întrerupe lucrul în acelaşi interval.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.