Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, afirmă că în acest moment nu există indicii care să arate că Federaţia Rusă s-ar pregăti pentru utilizarea armelor de distrugere în masă. El subliniază că o astfel de decizie "ar schimba fundamental caracterul războiului".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, în cadrul unui interviu la Antena 3, ce s-ar întâmpla în România dacă Federaţia Rusă ar folosi arme de distrugere în masă în războiul din Ucraina, generalul Daniel Petrescu a răspuns că o astfel de decizie ar schimba caracterul războiului. 
 
"Nu aş vrea să speculez pe acest subiect. Ceea ce pot să vă spun este că în acest moment nu există indicii de pregătire pentru utilizarea armelor de nimicire în masă. Utilizarea unor astfel de arme va schimba fundamental caracterul războiului care este purtat în Ucraina, dar în acest moment nu avem niciun fel de indiciu în această direcţie”, a afirmat şeful Statului Major al Apărării. 
 
El a susţinut că "nu există nicio îndoială că NATO va apăra fiecare stat membru”. 
 
"Nu am absolut nicio îndoială privind soliditatea articolului 5 şi solidaritatea Alianţei”, a adăugat generalul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.