Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat, în perioada 21-23 martie, o vizită în Italia, la invitaţia omologului său, amiralul Giuseppe Cavo Dragone. Agenda discuţiilor a inclus evaluări ale situaţiei regionale de securitate, consolidarea relaţiilor bilaterale şi în format aliat şi dezvoltarea colaborativă a capabilităţilor de apărare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, în cadrul întrevederilor au fost discuţii despre dinamica participării celor două armate la misiuni şi operaţii ale NATO şi UE, respectiv accentuarea instruirii comune la nivelul tuturor categoriilor de forţe în vederea creşterii interoperabilităţii, mai arată comunicatul de presă al MApN.

Forţele armate italiene au o contribuţie semnificativă la implementarea măsurilor aliate în ţara noastră pentru întărirea posturii de descurajare şi apărare pe flancul estic. Totodată, un aspect relevant în planul cooperării îl reprezintă şi domeniul achiziţiilor de echipamente militare şi cel al asigurării mentenanţei unor elemente de tehnică militară de către companii de profil italiene.

 „Am mulţumit omologului italian pentru îndeplinirea remarcabilă a misiunilor de către militarii detaşamentelor Forţelor Aeriene Italiene dislocate în România, începând cu anul 2019. De la începutul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina, Forţele Aeriene Italiene se găsesc la a doua participare în ţara noastră pentru misiuni de Poliţie Aeriană Întărită şi de Vigilenţă Aeriană Întărită. Vom continua să identificăm oportunităţi de instruire în comun şi să ne consolidăm relaţiile strategice”, a transmis şeful Apărării, conform sursei citate.

În program a fost inclusă ceremonia înmânării „Ordinului Naţional Steaua României în grad de Comandor, cu însemn de pace, pentru militari” amiralului Giuseppe Cavo Dragone, distincţie conferită de preşedintele României, în semn de înaltă apreciere a interesului şi sprijinului constant acordat ţării noastre.

Vizita a mai cuprins şi întrevederi cu ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, precum şi cu lideri ai Centrului pentru Înalte Studii Militare (Centro Alti Studi per la Difesa), Comandamentului Forţelor Întrunite (Comando Operativo di Vertice Interforze), respectiv cu reprezentanţi ai unor companii din industria italiană a apărării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.