Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, i-a acuzat pe managerul spitalului de Boli Infecţioase, Florin Roşu, şi pe şeful Consiliului Judeţean de situaţia critică din sistemul medical ieşean, întrucât nu au grăbit procedurile de redeschidere a spitalului mobil de la Leţcani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maricel Popa susţine, într-un comunicat de presă, că numărul de cazuri de Covid-19 a explodat în ultimele zile, iar spitalele din Iaşi au devenit neîncăpătoare, el acuzându-l pe şeful CJ Costel Alexe că "asistă neputincios cum efectiv ieşenii mor pe capete fără a beneficia de minimul tratament medical necesar".

"Sunt pur şi simplu siderat de situaţia în care a ajuns Iaşiul în acest val patru al pandemiei. Deşi am tras nenumărate semnale de alarmă atât către conducerea Spitalului de Boli Infecţioase, cât şi către administraţia penelistă de la Consiliul Judeţean nu am fost auzit. Oameni buni, cât Spitalul mobil de la Leţcani a fost funcţional, peste o mie de oameni din toată ţara au fost trataţi şi s-au vindecat de Covid. De atunci şi până acum, peneliştii au închis unitatea medicală, cu toate că ştiau că valul patru va fi nimicitor. Au avut timp să pună la punct toate inconvenientele care au mai apărut pe parcurs. Dar nu au vrut. Au tras de timp cât au putut şi nu au permis nici altora să pună în funcţiune spitalul", a declarat preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

Şeful PSD Iaşi a precizat că "incompetenţa managerului Roşu şi a penalului Alexe fac ca în aceste zile ieşenii să moară pe capete şi să nu beneficieze de tratament medicale pentru că spitalele sunt pline".

Liderul PSD Iaşi adaugă că unitatea mobilă de la Leţcani putea asigura cel puţin 60 de paturi la ATI şi peste 100 pentru bolnavii cu forme medii şi uşoare şi acuză că "actuala administraţie judeţeană a întârziat în mod voit şi cu rea credinţă predarea spitalului către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă".

"Au trecut mai bine de opt luni de când peneliştii de la CJ l-au închis şi mai bine de 3 luni de când s-a cerut să predea unitatea mobilă către ISU. Nici măcar atât nu au fost în stare. Mă gândesc acum că e la mijloc fie nepăsare, fie rea-credinţă faţă de ieşeni. Să le fie ruşine! Şi managerul Roşu şi penalul Alexe au pe conştiinţă toţi aceşti oameni care stau în ambulanţe sau nici măcar nu mai ajung în spitale pentru a se trata sau pentru a primi ajutor medical de specialitate. Roşu şi Alexe nu au pierdut doar lupta cu virusul, ci şi pe cea cu omenia, profesionalismul şi competenţa" a mai afirmat liderul social-democrat ieşean.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, sâmbătă noapte, că lupta cu virusul a fost pierdută la Iaşi, în condiţiile în care ambulanţele cu bolnavi aşteaptă la rând, iar spitalele au epuizat resursele disponibile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.