Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, îi cere şefului Consiliului Judeţean, Costel Alexe, să redeschidă spitalul mobil de la Leţcani, în condiţiile creşterii numărului de cazuri de Covid-19, dar şi a crizei de locuri la terapie intensivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful social-democraţilor ieşeni Maricel Popa afirmă, într-un comunicat de presă, că numărul cazurilor de Covid-19 este în creştere, dar că în ciuda semnalelor transmise din zona medicală, ”la Iaşi se potriveşte din plin proverbul ţara arde şi baba se piaptănă”.

”În loc să pregătească redeschiderea spitalului mobil de la Leţcani, Costel Alexe anunţă pe toate canalele că îl susţine pe Ludovic Orban la şefia PNL. Este incredibil de câtă nepăsare şi ipocrizie poate să dea dovadă acest personaj. După ce a făcut Iaşiul de ruşine în faţa unei ţări întregi, fiind acuzat de DNA de luate de mită, acum fuge de responsabilitate şi se agaţă politic de ultima speranţă pentru a scăpa de dosarele penale”, a precizat şeful PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

El susţine că ”toate aşa-zisele deficienţe” de la spitalul mobil Leţcani au fost remediate, iar unitatea medicală poate fi redeschisă oricând.

”La Iaşi avem posibilitatea să nu supraîncărcăm spitalele de specialitate. Avem această unitate mobilă, cu dotări ultramoderne, în care au fost deja spitalizate până acum peste o mie de persoane. Îi cer lui Costel Alexe să dea dovadă de responsabilitate faţă de ieşeni şi să redeschidă spitalul mobil. Nu e de glumă cu vieţile omeneşti. Aici nu vorbim despre o coală de tablă sau un buştean din pădure care sunt duse la domeniul de la Sculeni. Vorbim de sănătatea ieşenilor. Fac un apel şi către Prefectul judeţului, să lase la o parte contextul politic, să nu mai stea drepţi în faţa vremelnicilor lideri locali şi să îi pună la treabă”, a mai afirmat Maricel Popa, liderul social-democraţilor ieşeni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat pe 8 februarie că raportul oficial al Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii subliniază că există o serie de deficienţe care afectează desfăşurarea optimă a actului medical la Spitalul Leţcani, fiind dispuse 31 de măsuri. Activitatea unităţii medicale este în prezent suspendată.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.