Şeful Secţiei de Obstetrică Ginecologie de la Spitalul Judeţean Piteşti, Marcel Buzatu, a răspuns, joi, acuzaţiilor potrivit cărora ar fi mai multe nereguli în secţia pe care o conduce, printre care infiltraţii în plafon şi a declarat că nu este nimic adevărat, precizând că toate saloanele de lăuzie sunt în perfectă stare şi curate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Buzatu a transmis joi, un mesaj pe pagina de Facebook a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. 
 
“Având în vedere cele promovate în presa online legat de secţia de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Judeţean Argeş şi al cărei şef de secţie sunt, mă simt dator faţă de pacientele judeţului Argeş să le dau o explicaţie. Tot ce s-a promovat în presă, că plafoane căzute în secţia de lăuzie nu este absolut nimic adevărat, deci nimic adevărat. Toate saloanele de lăuzie sunt în perfectă stare, curate. Plafoanele. Nu există absolut nimic”, a declarat Marcel Buzatu.
 
El a precizat că există o singură zonă cu probleme, dar acestea au fost remediate. 
 
“Singurul lucru unde într-adevăr există o problemă, dar nu atât de mare pe cât a fost promovată în presa online este la intrarea în secţia de ginecologie, unde există o confluenţă de ape pluviale. În condiţiile în care căderile de ploaie sunt abundente, pluvialele nu mai fac faţă şi apar infiltraţii din când în când, lucru pe care l-am constatat, l-am remediat. Şi cam atât. În rest, repet, faţă de pacientele din judeţul Argeş, mă simt dator să le dau o explicaţie. Nu există niciun impediment, niciun plafon căzut, nu a căzut secţia pe noi, totul este în regulă”, a mai transmis şeful Secţiei de Obstetrică Ginecologie. 
 
Radu Perianu, Prefectul judeţului Argeş, a anunţat, joi, că i-au fost transmise de către Direcţia de Sănătate Publică mai multe probleme în secţiile Spitalului de Urgenţă Piteşti, pentru care inspectorii au dat sancţiuni şi au cerut să fie luate măsuri.
 
Prefectul precizează că în secţia Obstretică-Ginecologie, inspectorii DSP au constatat că sunt infiltraţii la nivelul plafonului, pe un hol şi într-un salon în care sunt cazate lehuze iar la Oftamologie nu se respectă protocolul stabilit pentru sterilizare şi a fost aplicată o amendă în valoare de 2.000 de lei.
 
Potrivit acestuia, tot raportul preliminar al DSP Argeş arată că nu este asigurată dotarea minimă cu grupuri sanitare în întreaga unitate spitalicească.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.