Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat a semnat un ordin prin care este prelungită măsura carantinării, pentru încă 72 de ore, în municipiul Timişoara, şi comunele Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăviţa, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ca urmare a situaţiei existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timişoara şi a comunelor limitrofe, unde rata de incidenţă este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în judeţul Timiş, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunităţile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Judeţul Timiş, respectiv, municipiul Timişoara şi comunele Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăviţa, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00”, arată o informare a GCS.
 
Conform sursei citate,„această decizie a fost luată prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătăţii, dată fiind   lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiş în ceea ce priveşte măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus,  în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor şi recomandărilor INSP”.
 
Măsura are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluţii viabile la nivel judeţean sau naţional, mai transmite sursa citată. 
 
Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat că această măsură este singurul lucru responsabil care poate fi făcut. 
 
„Am avut consultări cu premierul, cu doctorul Arafat, cu autorităţile din Timişoara, este singurul lucru responsabil”, a afirmat Voiculescu duminică.
 
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş s-a reunit sâmbătă seara pentru a analiza propunerile DSP Timiş şi avizele emise de INSP privind prelungirea carantinei pentru localităţile Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pe o perioadă de 7 zile. Propunerile pentru prelungirea carantinei au picat la vot în şedinţa CJSU Timiş, neavând cele două treimi necesare adoptării şi fiind exprimate 20 voturi „pentru„, 9 abţineri şi 9 voturi „împotrivă. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.