Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat că la Spitalul de Copii din Iaşi, unde marţi seară a avut loc un incendiu, a fost evitată o tragedie şi că le mulţumeşte cadrelor medicale pentru modul în care au reuşit evacuarea pacienţilor într-un timp record.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Costel Alexe a afirmat, miercuri, că autorităţile îi asigură pe toţi locuitorii Moldovei care au pacienţi internaţi în Spitalul de Copii din Iaşi că actul medical se desfăşoară în condiţii normale.

"Toţi cei 260 de pacienţi şi 140 de aparţinători sunt în siguranţă. Mulţumim celor de la ISU şi cadrelor medicale că aseară (marţi seară - n.r.) la Iaşi a fost evitată o tragedie. După incendiul de la Piatra Neamţ, cele şase spitale aflate în subordinea CJ au intrat într-un plan de conformare şi de prevenţie a incendiilor, împreună cu cei de la ISU Iaşi. Doamna manager Alina Belu împreună cu echipa de conducere au făcut o serie de simulări, iar rezultatul s-a văzut şi ieri (marţi - n.r.), când cadrele medicale au reuşit într-un timp record, până la venirea echipajelor ISU, să facă evacuarea pacienţilor. Cadrele medicale s-au mişcat excepţional de bine, într-un timp cât se poate de scurt, pentru evacuarea pacienţilor”, a declarat preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

El a spus că este necesar să avem spitale noi şi să investim în unităţile medicale existente pentru a nu pune în pericol viaţa pacienţilor.

Potrivit şefului CJ Iaşi, corpul de clădire în care a avut loc incendiul nu a mai fost reabilitat din anul 1970, el promiţând că acest tronson va intra în reparaţii după luna august.

La rândul său, managerul Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, Alina Belu, a declarat că toţi pacienţii sunt în siguranţă, ea apreciind comportamentul cadrelor medicale, care au intervenit rapid.

"Cadrele medicale au avut un comportament extraordinar. Funcţionăm în prezent la parametri optimi, încercăm să dezinfectăm toată zona afectată. Sunt afectate un cabinet medical şi o sală de tratament. Nu existau pacienţi în acea zonă. Au fost afectate mobilierul, un calculator şi nişte documente medicale. De asemenea, în zonele în care a existat fum a trebuit aerisit şi dezinfectat. Noi din ianuarie facem simulări la incendii, iar instruirea s-a văzut”, a afirmat Alina Belu.

Un incendiu a izbucnit, marţi, la Secţia ATI a Spitalului pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, iar 30 de persoane au fost evacuate, 12 fiind copii şi şapte aparţinători. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.