Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, susţine că peste 10-20 de ani problema cea mare a României nu va fi infrastructura rutieră şi nici alimentarea cu gaz, ci lipsa resursei de apă potabilă, el afirmând că judeţele care investesc acum în infrastructura de apă au de câştigat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Costel Alexe a declarat, joi, după semnarea unui contract pentru dezvoltarea reţelei de apă şi canalizare în mai multe comune ieşene, că judeţele care vor reuşi să-şi asigure infrastructura de apă şi canalizare în 2030 vor avea de câştigat.

"La cum arată azi perioadele tot mai dese de secetă, în 10-20 de ani cea mai mare problemă a României nu va mai fi alimentarea cu gaz sau infrastructura rutieră, ci lipsa resursei de apă potabilă. Ca preşedinte al Consiliului Judeţean, le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil în ultimii ani ca la societatea Apavital Iaşi, prin managementul foarte bun, să avem o infrastructură de apă mult peste ceea ce au alte judeţe", a afirmat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

El a spus că în următorii ani în judeţul Iaşi se vor investi câteva sute de milioane de euro în infrastructura de apă şi canal prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, dar că vor exista bani pentru astfel de proiecte şi prin Programul Anghel Saligny.

"Primarii pot accesa fonduri europene pentru apă şi canalizare şi prin PNRR. În 2030 cred că vom avea apă în peste 90 la sută din judeţ", a adăugat Costel Alexe.

Potrivit managerului Apavital Iaşi, Mihai Doruş, în prezent sunt 18 comune din judeţul Iaşi din totalul de 98 care nu sunt alimentate la reţeaua publică de apă.

Societatea Apavital Iaşi a semnat, joi, un contract pentru extinderea şi modernizarea sistemului de apă şi canalizare în mai multe localităţi din judeţul Iaşi, valoarea totală a lucrărilor fiind de 74,97 milioane de lei, fără TVA.

Contractul a fost semnat de conducerea societăţii Apavital Iaşi şi firma câştigătoare a licitaţiei, respectiv SC Daroconstruct SRL, în prezenţa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

Contractul face parte dintr-un proiect mai amplu, în valoare de 427 de milioane de euro, fără TVA, care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă din judeţul Iaşi. 85 la sută din sumă este asigurată din bani europeni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.