Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, anunţă că vrea să construiască în judeţ 10 bazine de înot destinate elevilor din mediul rural. Proiectul este unul personal care a fost documentat în amănunt, dar care nu are deocamdată finanţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut de Neagu într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul CJ Buzău, după ultima şedinţă a Consiliului Judeţean din acest an.

”Am un proiect personal, pot să spun, pe care mă gândesc să îl implementăm de anul viitor. Este vorba despre construirea în judeţ a 10 bazine de înot, nu pentru agrement, ci pentru copii care învaţă în şcolile din judeţ, ca aceştia să poată merge în aceste locuri să îşi desfăşoare orele de sport în tot timpul anului. Nu inventez eu apa caldă, am văzut ceva asemănător în ţări mult mai dezvoltate şi am discutat acest proiect cu cei din aparatul tehnic al Consiliului Judeţean şi chiar cineva ne-a făcut un proiect pentru un astfel de bazin", a declarat Petre Emanoil Neagu.

Costurile pentru o astfel de investiţie s-ar ridica, potrivit preşedintelui CJ Buzău, la aproximativ 300.000 de euro, iar pentru realizarea proiectului este nevoie de parafarea unor parteneriate între Consiliul Judeţean şi câte 3-4 primării din judeţ care să fie arondate fiecăruia din cele 10 obiective.

”Ne-a făcut cineva un proiect pentru un astfel de bazin. Ar costa undeva la 300.000 de euro construcţia propriu-zisă, fără utilităţile la care ar trebui racordat. Nu ar fi o sumă foarte mare. Prin  parteneriate între primăriii şi Consiliul Judeţean ar putea fi făcute. Trebuie însă văzut foarte clar. Să le amplasam acolo unde sunt copii în şcoli  şi ar avea cine să beneficieze de ele. M-am gândit ca astfel de zone ar fi oraşele mai mici din judeţ: Nehoiu,, Pătârlagele, Pogoanele. Nu am identificat încă sursa de finanţare, dar nu spun că nu ar putea fi făcute cu resurse proprii, însă trebuie foarte bine gândită treaba. Întâmplarea face ca anul viitor este unul preelectoral, or pe mine nu mă interesează să fac acest lucru pentru capital electoral. Este un proiect personal şi dacă o să reuşesc să îl pun în practică trebuie să fac în aşa fel încât el să fie fezabil, adică să mă asigur că odată construit un astfel de obiectiv acele comunităţi au cum să îl întreţină pentru că nu vreau să mai le arunc în spate o cheltuială în plus", a spus Neagu.

De asemenea, preşedintele CJ Buzău a explicat că respectivele bazine de înot vor fi destinate elevilor şi nu pentru agrement. Elevii vor putea ţine aici prin rotaţie orele de sport, iar de instruirea acestora ar trebui să se ocupe profesorii de educaţie fizică şi sport prin realizarea unui protocol cu inspectoratul şcolar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.