Şefa Secţiei de anestezie-terapie intensivă (ATI) din Spitalul Colţea, Letiţia Coriu, explică motivul pentru care specializările care implică medicina de urgenţă, inclusiv ATI, nu se numără printre cele preferate de către noile generaţii de absolvenţi de medicină. ”Marele risc duce la burn-out, la o viaţă absolut dezorganizată”, afirmă medicul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Letiţia Coriu a explicat, luni seară, la Medika Tv, de ce România are puţin peste 2.000 de medici de anestezie-terapie intensivă, iar repartizarea acestora este neuniformă la nivel naţional. 
 
”Tot ce presupune medicină de urgenţă şi de mare risc în România este ales foarte slab. Marele risc nu este printre preferinţele generaţiei actuale. Marele risc duce la burn-out, la o viaţă absolut dezorganizată. Marele risc te consumă de toate rezervele de adrenalină şi ajungi la o vârstă destul de tânără şi te uiţi la colegiul tău dermatolog, specializare care se alege cel mai mult, şi vezi că arăţi cu 10 ani mai mult decât el. Şi atunci se fac nişte calcule, nu mai alegi ATI”, a afirmat Letiţia Coriu.
 
Medicul a spus că în specializarea ATI ”lucrurile sunt foarte riscante”, se stă în gardă de dimineaţă până a doua zi dimineaţă, iar mulţi manageri obligă medicii să stea peste program, pentru că nu există colegi care să îi înlocuiască.
 
Coriu a vorbit şi despre ”cele două Românii” în ceea ce priveşte repartizarea medicilor: centrele universitare şi restul ţării.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.