Secţia ATI a Spitalului Militar ROL 2 devine operaţională, la începutul săptămânii viitoare, au anunţat, duminică, reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale. Secţia va avea 24 de paturi şi toate dotările necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comandantul Spitalului Militar Central, general-maior medic conf. univ. dr. Florentina Ioniţă-Radu, a anunţat că s-a terminat amenajarea spaţiului în care va funcţiona Secţia ATI a spitalului ROL 2.

”Cele 24 de paturi sunt paturi de Terapie Intensivă specială, sunt aduse şi ventilatoarele şi injectomatele”, a anunţat Florentina Ioniţă-Radu.

Potrivit acesteia, în fiecare salon există câte un aparat pentru sterilizarea şi purificarea aerului.

Florentina Ioniţă-Radu a precizat că Spitalul Militar ROL 2 funcţionează ca un spital mic, care are 3 secţii, dar logistic este structurat ca şi Spitalul Militar Central, fiind deservit de personal de la această unitate spitalicească.

Secţia de Boli Infecţioane şi Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează deja de câteva zile, iar comandantul Spitalului Militar Rol 2, colonel medic dr. Florea Costea, a precizat că au fost deja externaţi şi primii 6 pacienţi. 

”Greul bătălei se va duce aici, în spaţiile acestea, unde vor fi cei mai gravi pacienţi, dar şi cei mai virtuoşi medici”, a declarat dr. Florea Costea.

În 18 aprilie, şapte pacienţi cu coronavirus au fost internaţi în spitalul militar ROL 2, de la Institutul de Gerontologie şi Geriatrie ”Ana Aslan” din Otopeni.

Spitalul are în compunere corturi medicale şi containere - care cuprind, printre altele, unităţi de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura fiind operaţională, din punct de vedere administrativ şi medical, după ce a parcurs, succesiv, etapele prevăzute de procedurile medicale în vigoare.

Totodată, în incinta Institutului de Geriatrie şi Gerontologie ”Ana Aslan” Otopeni este acreditată şi funcţionează o tabără cu peste 130 de spaţii de cazare destinată formelor uşoare şi medii pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19, iar în clădirea institutului funcţionează Unitatea de Primiri Urgenţe şi se regăsesc spaţiile de cazare pentru personalul care lucrează în facilitatea medicală.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.