Scafandrii de luptă EOD români vor fi prezenţi, începând de luni, la exerciţiul „Ariadne 23”, care va avea loc în raioanele maritime din zona Insulei Creta din Grecia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele Navale Române au transmis, vineri, printr-un comunicat că în perioada 6 - 17 martie, va avea loc Exerciţiul multinaţional „Ariadne 23”, organizat de partenerii eleni, în raioanele maritime din zona Insulei Creta, Grecia, obiectivul principal al exerciţiului fiind consolidarea interoperabilităţii între structurile NATO cu responsabilităţi în domeniul luptei contra dispozitivelor explozive (EOD - Explosive Ordnance Disposal). 
 
Din partea României, participă doi ofiţeri de stat major în structura de conducere a exerciţiului şi un detaşament de scafandri de luptă EOD, format din 12 militari de la Divizionul 175 Nave Scafandri de Luptă „Comandor Constantin Scarlat”.
 
“Programul exerciţiului <<Ariadne 23>> va debuta cu desfăşurarea unor grupuri de lucru cu discuţii şi prezentări pe linie de planificare, executare şi siguranţă a activităţilor de scufundare, după care va continua cu aplicarea tacticilor şi procedurilor operaţionale EOD de căutare, descoperire şi identificare a contactelor subacvatice, de intervenţie la o mină în derivă şi de inserţie aeriană a scafandrilor. Secvenţele de instruire întrunită se vor desfăşura în baza de antrenament din Chania, Creta, precum şi în raioanele maritime din proximitatea insulei greceşti”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.
 
Sursa citată menţionează că prin participarea la acest exerciţiu, ţara noastră contribuie la perfecţionarea domeniului scafandreriei şi luptei contra minelor, în comun cu partenerii străini, aspect care consolidează capacitatea de reacţie şi intervenţie în zonele de responsabilitate din flancul sud-estic al NATO.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.