Şapte localităţi din judeţul Constanţa, printre care municipiul Medgidia, comunele Agigea, Costineşti, Mihail Kogălniceanu şi Techirghiol, sunt propuse pentru carantinare, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) trimiţând deja avizul necesar. Decizia luată în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de vineri prevede carantinarea acestor localităţi începând de sâmbătă seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Prefectura Constanţa a anunţat că în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost propusă intrarea în carantină a localităţilor Lumina, Costineşti, Techirghiol, Medgidia, Mihal Kogălniceanu, Agigea şi Valu lui Traian, începând din 21 noiembrie, de la ora 20. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire, dacă situaţia o va cere, a transmis Prefectura Constanţa. 
 
Decizia de carantinare a acestor localităţi va fi luată de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 
 
De asemenea, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost votată şi prelungirea carantinării zonale din Ovidiu, pentru o perioadă de 14 zile, după ce analiza de risc realizată de DSP Constanţa şi avizată de INSP a relevat faptul că este o măsură necesară.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Prefectura Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că INSP a emis avizul de carantinare pentru următoarele localităţi: Agigea, Costineşti, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Techirghiol, Valu lui Traian. 
 
“Avizul a venit ca urmare a unor analize de risc trimise de DSP Constanţa. Propunerile de carantinare vor fi votate în şedinţa de Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care va fi convocată în cursul zilei de astăzi, în sistem electronic”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată menţionează că în aceeaşi şedinţă a CJSU, va fi supusă la vot şi măsura de prelungire a carantinării zonale în oraşul Ovidiu, ca urmare a unei adrese formulate de DSP Constanţa, prin care a fost propusă extinderea măsurii existente pe o perioadă de încă 14 zile. 
 
“Propunerea a venit după constatarea că incidenţa cumulată a cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile se află la un nivel ridicat”, a mai transmis Prefectura.
 
De asemenea, municipiul Constanţa va intra în carantină pentru 14 zile începând de vineri, de la ora 20.00
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.