Reţeaua de sănătate Regina Maria devine primul sistem complet integrat de servicii de medicină generală şi stomatologie, după ce Clinicile Dentare Dr. Leahu devin Regina Maria Dental Clinics. Parteneriatul între cele două entităţi a fost iniţiat în 2023, reprezentând, la acel moment, cea mai mare tranzacţie din domeniul medical românesc. Astfel, medicul Ionuţ Leahu, fondatorul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, a păstrat 49% din acţiuni, în timp ce pachetul majoritar a fost achiziţionat de Regina Maria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unul dintre obiectivele noastre este să dezvoltăm servicii medicale integrate, la standardul de calitate la care se aşteaptă pacienţii români, care să adreseze toate problemele de sănătate. Sănătatea dentară reprezintă o parte esenţială a unui astfel de ecosistem. Astfel, după o lungă perioadă în care am urmărit evoluţia acestui segment, acum un an, am pătruns în zona serviciilor stomatologice, prin preluarea pachetului majoritar din Clinicile Dentare Dr. Leahu. Iar astăzi, prin Regina Maria Dental Clinics, schimbăm paradigma prin abordarea integrată a sănătăţii”, a arătat Fady Chreih, CEO-ul Regina Maria, citat într-un comunicat de presă transmis, joi, de Regina Maria.

Dr. Ionuţ Leahu, fondatorul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, este o parte integrantă a acestei evoluţii.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Am realizat că o schimbare autentică în sistemul de sănătate din România va necesita decenii, însă, în domeniul serviciilor private de sănătate, am reuşit să aducem în prim plan sănătatea orală şi să dispunem de toate specialităţile medicale pentru o îngrijire completă a sănătăţii oamenilor, de la naştere pe tot parcursul vieţii. Se împlineşte un an de când ne-am alăturat resursele doi lideri în domeniul medical şi de când lucrăm multidisciplinar pentru a conecta sănătatea orală cu sănătatea întregului corp. Regina Maria Dental Clinics este rezultatul eforturilor noastre din acest an de a crea instituţia medicală care să trateze omul, nu doar afecţiunile dentare, de la primul dinte pentru toată viaţa, urmărind sănătatea generală a acestuia”, a afirmat el.

Un sistem medical care integrează sănătatea orală în sănătatea generală

Pentru pacienţi, Regina Maria Dental Clinics înseamnă o abordare completă, multidisciplinară şi integrată a sănătăţii dentare, oferind tratamente personalizate, adaptate nevoilor fiecăruia, cu o atenţie constantă la calitatea actului medical.

”Suntem astăzi o echipă de peste 11.000 de persoane, dintre care 3.500 de medici care pornesc pe o direcţie nouă şi evoluată împreună pentru a pune toată medicina la dispoziţia oamenilor. Suntem cel mai bine închegat grup medical din România, însă avem mult de construit pentru ca viziunea noastră, One Health, să fie în mintea publicului larg. În următorii ani, ne vom concentra pe educaţia oamenilor în a-şi regândi ideea de sănătate, pe integrarea competenţelor echipei medicale şi pe extinderea prezenţei în ţară, în afara celor 12 judeţe în care suntem în acest moment”, a completat dr. Ionuţ Leahu.

Primii paşi în direcţia unui ecosistem medical complet au fost făcuţi în locaţiile dental deja existente, unde au început să fie incluse şi laboratoare de analize medicale pentru pacienţi – acest lucru se întâmplă deja la Iaşi, Cluj şi Turda, urmând a continua şi în alte oraşe. Urmează a fi integrate şi cabinete de stomatologie în primele locaţii Regina Maria din ţară. De asemenea, pacienţii stomatologici cu situaţii deosebite, care necesită anestezie generală sau alte proceduri medicale complexe, vor avea acces în spitalele Regina Maria pentru realizarea acestor proceduri.

Sănătatea orală este strâns legată de sănătatea întregului corp

Cele mai recente studii în domeniu realizate de The Journal of the American Dental Association arată că sănătatea orală este intrinsec legată de sănătatea generală a organismului, influenţând afecţiuni precum diabetul, endocardita, bolile cardiovasculare, complicaţiile sarcinii şi naşterii, pneumonia, diabetul, HIV/SIDA, cancerul şi boala Alzheimer, iar îngrijirea dentară adecvată poate îmbunătăţi controlul acestor afecţiuni. O serie de cancere au fost legate de bolile gingiilor - acestea includ cancere ale gurii, tractului gastrointestinal, plămânilor, sânului, glandei prostatei şi uterului.

Potrivit comunicatului, dintre toate, asocierea dintre parodontoză şi diabet a adunat cele mai multe dovezi până în prezent, cercetătorii fiind de părere că există o corelaţie ”în ambele sensuri” între cele două: parodontoza poate creşte riscul de diabet şi viceversa. Un studiu din 2017 sugera că inflamaţia sistemică cauzată de boala parodontală poate înrăutăţi capacitatea organismului de a răspunde la insulină, în timp ce o cercetare publicată în 2023 a constatat că persoanele cu diabet tratate pentru boala parodontală au raportat o scădere a costurilor totale de îngrijire a sănătăţii cu 12 până la 14 procente. De altfel, şi în studiul Barometrul Stomatologiei din România din 2023, datele indică faptul că 2 din 3 români consideră că nu au probleme stomatologice, iar peste jumătate dintre români nu ajung deloc la dentist, fapt care a crescut gradul de incidenţă pe fiecare afecţiune în ultimii 6 ani.

Regina Maria Dental Clinics devine parte integrantă în ecosistemul medical de peste 3.500 de medici care sunt la dispoziţia pacientului, acoperind toate specialităţile din medicina generală.

Serviciile stomatologice Regina Maria Dental Clinics pot fi accesate de pacienţi în cele mai importante oraşe din ţară - Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Constanţa, Oradea, Craiova, Galaţi, Turda, Ploieşti şi Piteşti.

Reţeaua de sănătate Regina Maria este singurul operator care deţine trei spitale cu acreditări internaţionale. Cele 16 acreditări deţinute reprezintă o performanţă unică în Europa Centrală şi de Est.

Totodată, Regina Maria a inovat şi segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 29 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat şi pachete medicale specializate pentru IMM şi persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 830.000 de abonamente. În plus, Regina Maria a investit mai mult de 250 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locaţii, achiziţia de aparatură performantă şi pregătirea echipelor medicale.

Regina Maria a preluat în totalitate şi a integrat cu succes peste 50 de alţi jucători de pe piaţă, având acoperire naţională prin sute de locaţii proprii şi clinici partenere. Compania reuneşte peste 11.000 de angajaţi şi colaboratori şi oferă servicii complete de spitalizare şi chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator, stocare de celule stem şi stomatologie unui număr de aproximativ 6,5 milioane de pacienţi.

În 2023, Regina Maria a achiziţionat pachetul majoritar al Clinicilor Dentare Dr. Leahu, în cea mai mare tranzacţie de profil a anului, marcând, astfel, intrarea într-o piaţă nouă – dental, Clinicile Dentare Dr. Leahu devenind Regina Maria Dental Clinics începând din luna mai 2024. Tot în 2023, compania a lansat un nou proiect medical - EXAVET, primul laborator de Analize şi Imagistică Veterinară din cadrul Regina Maria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.