Patriarhia Română şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au semnat, marţi, un protocol pentru susţinerea persoanelor cu afecţiuni oncologice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În scopul reglementării acţiunilor de cooperare în domeniul sănătăţii dintre Patriarhia Română şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru susţinerea persoanelor care necesită servicii de prevenţie, diagnostic, tratament, evaluare, monitorizare şi supraveghere a afecţiunilor oncologice, în cursul zilei de astăzi s-a  semnat un protocol. Protocolul s-a încheiat în scopul creării unui parteneriat activ care să conducă la generarea unui cadru instituţional adecvat nevoii de comunicare/informare pentru orice persoană care se confruntă cu suspiciunea unui diagnostic oncologic, cu recomandare de tratament de specialitate sau servicii de suport, conexe actului medical”, a transmis, marţi, CNAS, într-un comunicat de presă.

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea, apreciază că ”este important ca aceşti pacienţi să fie sprijiniţi de întreaga societate”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Pacientul oncologic este un pacient cronic, pentru că de fapt despre asta vorbim. Îmbinarea asistenţei  medicale  cu suportul spiritual reprezintă o modalitate optimă pentru creşterea calităţii vieţii acestor pacienţi”, a declarat Valeria Herdea.

PS Varlaam Ploieşteanul a afirmat: ”Punctele principale ale acestui protocol sunt împreună lucrarea în prevenţia bolilor oncologice, în diagnosticarea lor precoce, în tratamentul şi evaluarea după tratamentele respective”.

Protocolul se înscrie în îndeplinirea obligaţiilor CNAS prevăzute de Legea nr. 95/2006 de informare a pacienţilor, de consultanţă şi asistenţă în domeniul asigurărilor sociale de sănătate, fără să dubleze activităţile sau rolurile pe care le au alte instituţii şi organisme în implementarea Planului Naţional de  Prevenire şi Combatere Cancerului în România.

Protocolul de cooperare a fost încheiat  în contextul anului omagial dedicat pastoraţiei şi îngrijirii bolnavilor, derulat de către Patriarhia Română.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.