Managerul Institutului Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare Bucureşti, dr. Corneliu Toader, a afirmat, miercuri seară, că unitatea sanitară pe care o conduce are un minimum spre mediu de personal care le permite să-şi desfăşoare activitatea la nişte standarde absolut acceptabile. El a adăugat că ar mai fi utili cinci sau şase medici în clinica de neurologie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Corneliu Toader a fost întrebat miercuri, la Medika TV, care este situaţia în unitatea sanitară pe care o conduce legat de problemele de personal.

“Din fericire, în unitatea sanitară unde lucrez avem un minimum spre mediu de personal care ne permite să ne desfăşurăm activitatea la nişte standarde absolut acceptabile. Însă această lege a pensiilor care a venit acum şi cu articole care se aplică practic ne pune în situaţia să  încetăm contractele de muncă la o anumită categorie de personal care făcea cumul pensii şi salarii. Personalul nu este cu pregătire medicală superioară. Este vorba de infirmiere, este vorba de asistenţi medicali, însă trebuie să recunoaştem că şi aici este vorba de o experienţă în îngrijirea bolnavului şi, mai mult decât atât, e vorba şi de o vocaţie”, a declarat Corneliu Toader.

El a precizat că o infirmieră cu experienţă va îngriji altfel bolnavul decât o tânără angajată.

“Şi o infirmieră este extrem de importantă. O infirmieră care are treizeci de ani de muncă în sistemul sanitar va îngriji altfel bolnavul decât o tânără angajată. Nu este o meserie ca oricare alta. Una este să te speli pe tine şi alta este să speli un om care este în suferinţă. Trebuie să-l menajezi. Deci este extrem de important să putem păstra nişte oameni cu experienţă care îşi doresc şi care până la vârsta de 70 de ani pot să îşi exercite profesia. Noi am reuşit să facem nişte angajări şi la sfârşitul anului trecut, prin memorandumul care a fost aprobat. Acum avem posturi date pentru memorandumul care urmează a fi aprobat”, a mai transmis managerul Institutului Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare Bucureşti.

Întrebat de câţi medici şi asistenţi medicali mai are nevoie unitatea sanitară pe care o conduce, Corneliu Toader a răspuns: “Cam 20-30 de asistenţi medicali şi cred că cinci, şase medici ar mai fi utili în clinica de neurologie, cel puţin, unde gărzile sunt mai solicitante. Sunt foarte mulţi specialişti, sunt foarte mulţi bolnavi care se adresează. Medicul trebuie să ştie să facă diferenţa între un bolnav care poate fi tratat în spitalul nostru şi un alt bolnav care trebuie să fie dirijat către un alt serviciu de sănătate”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.