O femeie de 54 de ani din Tulcea a fost operată la Iaşi de o tumoră gigant de 20 de centimetri, care i s-a dezvoltat în zona coloanei cervicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Medicii de la spitalul de Neurochirurgie din Iaşi susţin că femeia a fost internată cu dureri insuportabile la spate, având dificultăţi de deplasare.
 
În urma investigaţiilor, i s-a descoperit o tumoră de 20 de centimetri, care s-a dezvoltat pe zece vertebre.
Femeia a fost supusă unei intervenţii chirurgicale care a durat cinci ore, ea fiind în prezent în proces de recuperare. Tumoarea a fost extirpată complet.
 
"Aveam dureri foarte mari de picioare, nu mai puteam merge şi oboseam. Şi mă ţinea o durere la cervicală în spate. Şi atunci am zis să merg să fac un RMN să vedem despre ce e vorba. Apoi am ajuns la Iaşi unde am fost operată", a afirmat pacienta.
 
Medicul Lucian Eva, managerul spitalului de Neurorchirurgie din Iaşi, a precizat că diagnosticul a fost unul "crunt" şi că tumora s-a dezvoltat la nivelul coloanei cervicale.
 
“Este o pacientă căreia, în urma investigaţiilor efectuate, i s-a pus un diagnostic crunt: o tumoră medulară care s-a dezvoltat la nivelul coloanei cervicale, extinsă pe aproximativ 10 corpi vertebrali. Am avut dificultăţi reale în ceea ce priveşte modul în care să gestionăm acest caz. Coloana cervicală este o regiune vertebrală extrem de mobilă, la nivelul căreia orice intervenţie chirurgicală trebuie urmată de o stabilizare a vertebrelor respective. (…) Surpriza a fost că tumora era benignă. S-a făcut o rezecţie totală a acestei tumori. Pacienta este vindecată", a declarat medicul Lucian Eva.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.