Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, anunţă, luni, că primele 90 de echipamente pentru combaterea infecţiilor nosocomiale au ajuns la Spitalul Judeţean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primele echipamente medicale au ajuns deja la cea mai mare unitate medicală din judeţul nostru. Este vorba de aproape 90 de echipamente moderne, care vor fi folosite pentru a dezinfecta toate spaţiile din spital - saloane, cabinete medicale, secţia de terapie intensivă, săli de operaţie şi de tratament”, anunţă, luni, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Acesta precizează că sunt sisteme moderne de biodezinfecţie prin nebulizare sau cu ajutorul aburului, care distrug inclusiv acele bacterii rezistente la antibiotice.

”Mai mult, unele echipamente, cum sunt cele de dezinfecţie cu ajutorul aburului, pot fi folosite inclusiv în spaţiile în care există pacienţi. Printre echipamentele livrate, se află şi o cameră mobilă de izolare, care poate fi amplasată în orice zonă a spitalului. Ea este destinată pentru izolarea pacienţilor care prezintă simptome ale unei boli infecţioase, pentru a împiedica răspândirea bolii, fiind dotată cu cele mai performante filtre pentru curăţarea aerului”, a mai transmis Fotea.

Acesta a menţioonat că, în perioada următoare, la Spitalul Judeţean vor ajunge alte 230 de echipamente pentru dezinfecţie, sterilizare, decontaminare şi igienă.

Oficialul a precizat că toate spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Galaţi (Spitalul Judeţean, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul TBC, Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor şi Spitalul Municipal Tecuci) vor fi dotate cu astfel de echipamente, în cadrul unei investiţii cu fonduri europene de peste 36 de milioane de lei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.