Medicul Bogdan Opriţa, şeful UPU-SMURD Bucureşti, a explicat, marţi seară, că opiaceele au un regim foarte strict, sunt ţinute în dulapuri metalice, sub cheie. De asemenea, se eliberează numai de către anumiţi farmacişti către anumiţi doctori sau asistenţi medicali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceste substanţe fac parte din categoria substanţelor, aşa se numeşte, farmacopee separanda. Deci toate opiaceele, nu numai Fentanilul, ci şi Morfina şi Mialgin, tot ce folosim pentru analgezia majoră are un regim foarte strict. În primul rând că ele în farmacie stau încuiate în dulapuri sub cheie, metalice. De exemplu în secţie au acelaşi regim”, a declarat Opriţa, la Medika TV, marţi seară.

Medicul a precizat că aceste medicamente se eliberează în farmacii în condiţii speciale.

”Ele se eliberează numai de către anumiţi farmacişti către anumite persoane din secţii. Există un număr de doctori care au voie să scrie condica pentru aceste substanţe şi există numai anumiţi asistenţi care se pot duce să le ridice din farmacie. Ridicarea din farmacie se face de către aceste substanţe, se aduc, se trec în registrul nostru, farmacia are o condică specială. Deci regimul este unul foarte bine reglementat. Înainte era şi mai draconic. Înainte de 1989 cum erau tuburile de la cartişele trase, fiolele consumate se duceau în farmacie. Acum nu mai este aşa”, a mai spus Opriţa.

Bogdan Opriţa a concluzionat că e greu ca cineva să ajungă aceste opiacee.

”Este foarte puţin probabil ca cineva să poată să ajungă la aceste substanţe”, este de părere Opriţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.