FlixBus, compania care operează cea mai extinsă reţea de autocare interurbane din Europa, lansează primele sale rute interne în România, noua reţea conectând 50 de oraşe din toate regiunile ţării. Preţurile biletelor încep de la 10 lei per sens.
”FlixBus, compania travel-tech care operează cea mai extinsă reţea de autocare interurbane din Europa, lansează primele sale rute interne în România. Noua reţea conectează 50 de oraşe din toate regiunile ţării”, anunţă compania.
Preţurile biletelor încep de la 9,99 lei per sens şi sunt valabile pentru toate rutele interne din reţea, în funcţie de momentul rezervării şi disponibilitate.
„Deschiderea reţelei interne FlixBus vine într-un moment-cheie pentru mobilitatea din România. Ne propunem să oferim o alternativă reală la transportul interurban tradiţional, printr-o reţea sigură, digitalizată şi bine conectată, construită împreună cu parteneri locali. Conectăm peste 50 de oraşe şi răspundem nevoii tot mai mari de opţiuni eficiente de călătorie. Ne dorim să contribuim şi la dezvoltarea turismului local, oferind acces facil către destinaţii din întreaga ţară, inclusiv zone mai puţin conectate până acum", a declarat Adrian Răşoiu, director business development, FlixBus România.
Biletele pot fi achiziţionate de pe site-ul FlixBus sau aplicaţie, din cele peste 1.000 de agenţii de turism partenere, precum şi din punctele de vânzare Selfpay.
Noile rute interurbane lansate de FlixBus conectează oraşe-cheie din toate regiunile ţării, precum Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Oradea, Craiova, Arad, Botoşani şi Satu Mare, asigurând legături directe între estul, vestul, nordul şi sudul României. Noua reţea internă este interconectată cu reţeaua internaţională FlixBus, permiţând pasagerilor din oraşe precum Iaşi sau Oradea să ajungă în destinaţii populare din regiune, precum Sofia, Salonic sau Balcic.
Rutele vor fi operate în parteneriat cu transportatori locali şi vor conecta treptat toate marile oraşe şi principalele destinaţii turistice din ţară.
”Transportul cu autocarul joacă un rol esenţial în dezvoltarea turismului local, conectând oraşe mari cu regiuni mai puţin accesibile prin reţeaua feroviară sau aeriană. Potrivit datelor oficiale publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), aproximativ 37.000 de turişti străini care au vizitat România în 2024 au ales autocarul ca mijloc de transport. Acesta se menţine în top 3 opţiuni preferate pentru deplasările în scop turistic, alături de tren şi avion”, anunţă compania.
În 2024, cheltuielile cu transportul turiştilor străini au crescut cu 15,3%, reflectând o cerere în creştere pentru servicii de mobilitate şi o nevoie constantă de conectivitate către diverse regiuni turistice din România.
FlixBus activează în România din 2017, dar până în prezent a operat exclusiv rute internaţionale spre peste 15 ţări din Europa. În ultimii ani, FlixBus a creat cea mai mare reţea de autocare interurbane din Europa şi s-a extins la nivel global în 43 de ţări.
Flix oferă soluţii pentru călătorii pe distanţe lungi cu autocarul şi trenul, în peste 40 de ţări de pe patru continente, prin brandurile FlixBus, FlixTrain, Kamil Koç şi Greyhound. Flix, lansat în 2013, a devenit lider de piaţă în transportul cu autocarul pe distanţe lungi în Europa, America de Nord şi Turcia, extinzându-se accelerat şi în America de Sud şi India.
Flix vizează atingerea neutralităţii climatice în Europa până în 2040 şi la nivel global până în 2050.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.