Salvamontiştii din Hunedoara şi Gorj au intrat în alertă, marţi seară, după ce o lumină puternică, cu flacără şi zgomot, a fost observată pe cer, trecând peste creasta masivului Vâlcan. Prima supoziţie a fost a unui avion cu probleme, însă ulterior salvamontiştii şi-au dat seama că a fost vorba despre un meteorit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un meteorit a pus în stare de alertă salvamontiştii din Hunedoara şi Gorj. După ce, în zona Lupeni-Uricani, pe cer a fost observată o lumină puternică, cu flacără şi zgomot care s-a deplasat în mare viteza către sud, la mică distanţă peste creasta masivului Vâlcan, salvamontiştii aflaţi în tura operativa în bazele Salvamont Hunedoara şi Salvamont Gorj au intrat în alertă, prima supoziţie fiind un avion cu probleme. Situaţia se anunţa foarte incertă întrucât nu existau apeluri în Sistemul 112 cu privire la acest eveniment şi nici nu era declanşată o alerta de aeronavă cu probleme sau prăbuşită”, au arătat, marţi seară, reprezentanţii Salvamont România, într-o postare pe Facebook.

Ulterior, salvamontiştii şi-au dat seama, pe baza informaţiilor şi a imaginilor, că este vorba de un meteorit care a urmat o traiectorie către SSE, pe linia Stăneşti-Târgu Jiu-Târgu Cărbuneşti. 

”Informaţii care vor apărea în orele următoare ne vor confirma dacă acesta s-a prăbuşit în România sau chiar a avut altitudine şi viteza suficientă să ajungă în Bulgaria sau Serbia”, au menţionat salvamontiştii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.