Salvamontiştii afirmă că, în ultimele 24 de ore, au fost solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane, fiind înregistrate 30 de apeluri pentru intervenţia de urgenţă. Astfel, au fost salvate 39 de persoane, iar o alta a fost declarată decedată, în pofida eforturilor pentru a o salva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 30 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, au anunţat, duminică, reprezentanţii Salvamont România.

Astfel, s-au primit 5 apeluri pentru Salvamont Neamţ, 4 apeluri pentru Salvamont Cluj, 3 apeluri pentru Salvamont Sibiu, câte două pentru Salvamont Gor, Salvamont Buşteni şi Salvamont Argeş, câte un apel pentru Salvamont Bihor, Salvamont Municipiul Braşov, Salvamont Zărneşti, Salvamont Râşnov, Salvamont Judeţul Braşov, Salvamont Lupeni, Salvamont Brezoi, Salvamont Maramureş, Salvamont Vâlcea, Salvamont Dâmboviţa, Salvamont Mehedinţi, Salvamont Caraş Severin - Herculane.

”În cazul acestor intervenţii au fost salvate 39 persoane, dintre acestea 10 fiind predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. Din păcate, cu toate eforturile depuse, o persoană a fost declarată decedată şi predată către Serviciul IML”, au precizat aceştia.

De asemenea, s-au primit 33 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.