Salina de la Slănic, judeţul Prahova, închisă vizitatorilor în ultimele trei luni, va fi redeschisă publicului începând de miercuri, accesul în mină urmând a se face cu microbuze care coboară până la 200 de metri sub pământ, iar liftul, vechi de 70 de ani, va fi folosit pentru cazuri de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mina de sare ”Unirea”, din localitatea prahoveană Slănic, situată la 200 de metri în subteran, va fi redeschisă vizitatorilor începând de miercuri, a declarat pentru News.ro Costin Nicolescu, director de producţie în cadrul salinei Slănic.

Mina a fost închisă la sfârşitul lunii noiembrie, la acel moment reprezentanţii salinei anunţând că au luat această decizie pentru a obţine toate avizele necesare, inclusiv pe cel de la pompieri. Ulterior, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunţat că nu are competenţe în privinţa eliberării avizelor de funcţionare în subteran, a precizat directorul Costin Nicolescu.

În cele trei luni în care salina a fost închisă, au fost înlocuite moletele liftului care asigura transportul către mină şi care datează din anul 1940, în prezent fiind scos din funcţiune în urma unui accident.

Costin Nicolescu a precizat că liftul salinei va fi folosit doar pentru situaţii de urgenţă, în restul cazurilor accesul în şi din mina de sare făcându-se cu microbuze.

În perioada în care mina de sare de la Slănic a fost închisă, a fost făcută o expertiză tehnică a liftului, au fost curăţaţi pereţii şi tavanul minei şi s-au executat diverse lucrări de întreţinere.

Salina de la Slănic Prahova va fi deschisă de miercuri până duminică, primul transport în subteran cu microbuzul făcându-se la ora 8.00. iar ultimul transport din mină către exterior fiind propgramat pentru ora 15.30. Tariful de intrare în mină este de 20 de lei pe zi de persoană, copiii de peste trei ani, elevii şi studenţii plătind jumătate din acest tarif, în timp ce pentru copiii sub trei ani accesul este gratuit dacă au o recomandare medicală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.