Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a înregistrat, în primele opt ore ale zilei de joi, până la ora 16.30, un număr de 329 de solicitări pentru cazuri de urgenţă de cod roşu şi galben, dintre care peste 40 pentru persoane leşinate, cu şi fără pierderea conştienţei, în locuri publice, a declarat pentru News.ro managerul instituţiei, dr Alis Grasu. Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, la nivel naţional, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 61 de persoane care au leşinat din cauza caniculei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doctorul Alis Grasu a declarat că, joi, începând cu ora 8.00 şi până la ora 16.30, au fost înregistrate 622 de apeluri la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, dintre care 329 pentru urgenţe de cod roşu şi galben.

Dintre cele 329 de cazuri grave, 92 au fost solicitări în locuri publice, iar peste 40 au fost cazuri de leşin, respectiv 23 de lipotimii şi 19 sincope, a explicat managarul Alis Grasu.

Medciul recomandă din nou evitarea deplarăilor la orele amiezii, când temperatura este foarte ridicată. 

"Este indicat consumul de lichide, apă sucuri, dar nu cafea şi alcool. De asemenea, mare grijă trebuie acordată copiilor şi persoanelor în vârstă cu suferinţe cardiace, psihiatrice, neurologice", a mai spus medicul. 

De asemenea, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a înregistrat, la nivel naţional, începând de miercuri, ora 10,00 şi până joi, la ora 10.00, un număr de 61 de cazuri de leşin. În acest interval, nu a fost raportat niciun deces care ar putea fi atribuit caniculei. Astfel, un deces cauzat de caniculă poate fi confirmat numai de către legişti în urma necropsiei, au explicat specialiştii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.