Romatsa, regia care are monopolul dirijării traficului aerian din România şi care s-ar putea confrunta cu o grevă generală a angajaşilor începând de marţi, continuă şi la momentul redactării acestei ştiri negocierile cu oficialii Ministerului Transporturilor, sub autoritatea căruia se află,iar la ora 14 a început o şedinţă a consiliului de administraţie al regiei, a declarat luni, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR),Alecu Florin Diaconu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Negocierile cu Ministerul Transporturilor şi cu Autoritatea Aeronautică Civilă vor continua, nu ştim cât vor dura. La ora 14.00 este programată şedinţa consiliului de administraţie al Romatsa”, a afirmat Diaconu, pentru News.ro. 

Luni dimineaţă, înaintea începerii negocierilor, Diaconu preciza că greva controlorilor de trafic aerian este pentru a salva regia şi că ea nu are legătură cu minivacanţa de Rusalii, nici cu salariile.

Angajaţii Romatsa vor declanşa greva generală în 30 mai, pe termen nelimitat, începând cu ora 9.00, a anunţat joi Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR).

Regia a anunţat duminică seara că dialogul dintre reprezentanţii instituţiei şi sindicate continuă în fiecare zi, având loc discuţii inclusiv sâmbătă şi duminică, iar conducerea face toate eforturile pentru a ajunge la un acord cu reprezentanţii salariaţilor în vederea anulării grevei generale anunţate pentru 30 mai şi care riscă să afecteze semnificativ traficul aerian de pe marile aeroporturi ale ţării, potrivit unui comunicat transmis duminică de Romatsa. 

Conducerea Romatsa a dat asigurări că se vor depune în continuare toate eforturile în vederea încheierii unui acord pentru anularea grevei propriu-zise", mai arată comunicatul Romatsa.

În 12 mai, controlorii de trafic aerian au declanşat o grevă de avertisment de două ore şi au anunţat că vor continua negocierile pentru a găsi soluţii la cele aproximativ 50 de solicitări şi a încheia contractul colectiv de muncă, astfel încât să nu se ajungă la grevă generală, care ar perturba pe termen nelimitat traficul aerian.

În lipsa unui acord, sindicatul care reprezintă interesele angajaţilor Romatsa a anunţat că în 30 mai, începând cu ora 9.00, va declanşa greva generală pe termen nelimitat.

În12 mai, după greva de averitsment, sindicaliştii au precizat că, încă din august 2016, au trimis nenumărate memorii, inclusiv către Preşedinţie, pentru a semnala problemele din sistem, cauzate de managementul defectuos, însă de atunci şi până când au anunţat că întrerup lucrul, "autorităţile au fost surde".

Directorul general al Romatsa, Valentin Cimpuieru, a declarat, după greva de avertisment, că angajaţii Romatsa nu vor intra în grevă generală, pentru că negocierile continuă.

El a susţinut că angajaţii au sprijinul Ministerului Transporturilor pentru semnarea cât mai rapidă a contractului colectiv de muncă.

Controlorii de trafic aerian au fost, în 12 mai, între orele 11.00 şi 13.00, în grevă de avertisment, nemulţumiţi că nu a fost încheiat un nou contract colectiv de muncă (CCM), deşi negocierile se poartă din februarie 2016.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.