Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, că olimpicii români au obţinut patru medalii şi locul al treilea în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie. Doi elevi, unul din Iaşi şi altul din Bucureşti, au obţinut medalii de aur, un elev din Târgu Jiu a obţinut medalia de argint, iar un alt elev din Oradea a obţinut bronzul. În urma acestor rezultate, România a ocupat locul al treilea în lume şi al doilea în Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Cîmpeanu a anunţat, luni, pe pagina sa de Facebook, că elevii români au obţinut rezultate remarcabile.
 
”Locul 3 in lume la Olimpiada Internaţională de Geografie! După rezultatele remarcabile de la Olimpiadele internationale de Matematica, Fizica şi Chimie,  a venit rândul olimpiadei Internationale de Geografie sa ne facă mândri de rezultatele obţinute de elevii romani. Olimpicii români au cucerit patru medalii şi locul al treilea în lume la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, competiţie desfăşurată în format online în perioada 12 – 18 iulie, sub patronajul Comitetului Naţional Geografic Francez (CNFG). În urma parcugerii a trei probe de concurs (teoretică, practică şi un test multimedia), Daniel-Nicolae Hanganu (clasa a X-a/Colegiul Naţional Iaşi) şi Radu-Andrei Brădăţeanu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti) au obţinut medalii de aur, Mihai-Alexandru Bratu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) - o medalie de argint şi Alex-Darius Topai (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional „Onisifor Ghibu” din Oradea) - o medalie de bronz”, a transmis Sorin Cîmpeanu.
 
Ministrul Educaţiei a anunţat că în urma acestor rezultate, România a ocupat locul trei în lume şi locul al doilea în Europa.
 
”Datorită acestor rezultate, prin agregarea numărului şi valorii medaliilor, lotul României a ocupat poziţia a 3-a în lume şi a doua în Europa, pe primele două poziţii clasându-se Singapore şi Lituania. Din punct de vedere logistic, participarea în sistem online a fost asigurată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi a fost precedată de un stagiu intens de pregătire, tot la Iaşi, sub îndrumarea profesorilor Cornelia şi Dorin Fiscutean. La ediţia din acest an s-au înscris 209 elevi din 54 de ţări”, a mai scris Sorin Cîmpeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.