România a fost invitată oficial de guvernul Canadei să participe la ediţia 2017 a Jocurilor Invictus, cu o echipă de sportivi paralimpici, militari răniţi, veterani ai teatrelor de operaţii, anunţă, marţi, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România a primit, oficial, invitaţia guvernului de la Ottawa de a participa la ediţia 2017 a Jocurilor Invictus, în urma discuţiilor purtate de minstrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, şi şeful Statului Major General al Armatei României, generalul Nicolae Ciucă, cu omologii canadieni.

MApN precizează că a iniţiat  deja demersurile de confirmare a participării şi înscriere a echipei României la ”Invictus 2017” şi va desfăşura, în perioada următoare, prin Secţia Paralimpică a Clubului Sportiv al Armatei "Steaua” Bucureşti, procedurile pentru selecţia componenţilor echipei de sportivi şi definitivarea strategiei de pregătire şi antrenament.

Jocurile Invictus sunt organizate de Fundaţia cu acelaşi nume, patronată de Prinţul Harry al Marii Britanii, pentru a creşte gradul de informare a publicului cu privire la problematica veteranilor răniţi în teatrele de operaţii şi de a încuraja şi sprijini recuperarea fizică şi reabilitarea acestora.

Prima ediţie a jocurilor, care a avut loc la Londra, în 2014, a fost urmată de Invictus 2016, organizată de Statele Unite ale Americii la Orlando, Florida.

Ediţia 2017 a jocurilor se va desfăşura în perioada 24-30 septembrie la Toronto, Canada şi va reuni aproape 600 de sportivi, care se vor întrece în cadrul a 12 discipline sportive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.