Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, vineri, la Palatul Victoria, că România donează Ucrainei 12 ambulanţe de transport şi urgenţă. El a precizat că ambulanţele nu sunt noi, pentru că toate ambulanţele noi sunt pe fonduri europene şi nu pot fi donate, însă se vor asigura că sunt perfect funcţionale şi echipate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raed Arafat a afirmat că o hotărâre adoptată de CNSU prevede o donaţie pentru Ucraina a 12 ambulanţe, de urgenţă şi de transport, din rezerva serviciilor de ambulanţă şi a serviciului de urgenţă şi descarcerare. ”Din păcate, nu putem da ambulanţe noi, pentru că toate sunt pe fonduri europene şi nu au trecut încă 5 ani, nu pot fi donate”, a spus secretarul de stat, precizând că se asigură că acestea sunt perfect operaţionale, cu toate echipamente în dotare. Şeful DSU a mai arătat că urmează să fie făcută o revizie completă a acestor ambulanţe, pentru a fi perfect funcţionale. Este o solicitare primită din partea Ucrainei, de a asigura astfel de ambulanţe pentru transportul de răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.