România a donat statului Muntenegru trei containere pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, ceremonia oficială de predare având loc în cursul zilei de marţi, în localitatea Rogami din Podgoriţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 11 aprilie a.c., directorul general pentru Protecţie Civilă din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, domnul colonel Marius Dogeanu a participat, alături de ambasadorul României în Muntenegru, la ceremonia de transmitere oficială a containerelor donate de România pentru Departamentul de Protecţie şi Salvare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Muntenegru”, a transmis, marţi, DSU, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, oficialul român a şi-a exprimat deschiderea de continuare a cooperării bilaterale în domeniul protecţiei civile, prin organizarea unor noi schimburi de bune practici şi transfer de experienţă în perioada următoare.

”De asemenea, Viorel Ardeleanu, ambasadorul României la Podgoriţa, a menţionat relaţiile de bună colaborare stabilite de-a lungul timpului între cele două instituţii partenere din România şi Muntenegru, evidenţiind importanţa asistenţei oferite de RoAID/MAE pentru întărirea capacităţilor de răspuns a părţii muntenegrene la situaţii de urgenţă. Cu ocazia evenimentului, Besović, directorul general interimar al Departamentului, a prezentat un mesaj de mulţumire pentru donaţia primită din partea guvernului României, subliniind importanţa acestora pentru o mai bună gestionare a situaţiilor de urgenţă, îndeosebi în timpul sezonului secetos”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit documentului, oficialul muntenegrean a arătat că, datorită finanţării acordate de către România, în data de 7 martie a.c. au fost recepţionate 3 containere speciale, care urmează a fi folosite pentru depozitarea diferitelor echipamente pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi pentru adăpostirea populaţiei în caz de urgenţe civile.

Potrivit DSU, ceremonia s-a desfăşurat în localitatea Rogami din Podgoriţa, în contextul acţiunilor de instruire derulate de către Departamentul Protectie şi Salvare al MAI din Muntenegru.

Echipamentele pentru situaţii de urgenţă au fost achiziţionate din donaţia oferită de ROAID/MAE în cadrul proiectului ”Asistenţă şi transfer de expertiză în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.