Traficul va fi restricţionat, începând de sâmbătă seară, pe mai multe artere din Capitală, pentru organizarea Maratonului Bucureşti. Cursa, care are punctul de plecare/ sosireîn Piaţa Constituţiei, se va desfăşura duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Brigăzii Rutiere, duminică, între orele 8.00 şi 14.00, se va desfăşura, în Capitală, Maratonul Bucureşti, cu punctul de plecare/ sosireîn Piaţa Constituţiei.

Traseul pe care se va alerga este: Start - Piaţa Constituţiei, Bd. Libertăţii până la intersecţia cu Bd. 13 Septembrie, întoarcere, Bd. Libertăţii, dreapta bretea S.R.I. – Piaţa Constituţiei, dreapta Bd. Unirii, Rond Alba Iulia, dreapta Bd. Unirii, dreapta Bd. Brătianu, stânga Str. Halelor, continuare Splaiul Independenţei, stânga Pod Haşdeu (fără a afecta traficul auto ce tranzitează Pod Haşdeu), stânga Splaiul Independenţei, Piaţa Unirii, dreapta Bd. Unirii, dreapta brea Ministerul de Finanţe, stânga Bd. Libertăţii, Piaţa Constituţiei - Finish.

Ca urmare, începând cu ora 7.00, traficul rutier se va restricţiona gradual, pe traseul de alergare şi străzile care acced în acesta, până la finalizarea cursei.

Traficul rutier va fi restricţionat începând de sâmbătă, de la ora 18.00, pe Bd. Libertăţii pe sensul dinspre Bd. 13 Septembrie către Bd. Naţiunile Unite, în dreptul Pieţei Constituţiei (între bretele), toate cele trei benzi, până duminică, ora 14.00.

În contextul pandemiei de Sars-Cov-2 pe teritoriul României, organizatorul va lua măsuri pentru evitarea situaţiilor generatoare de risc la adresa participanţilor la eveniment.

Sunt recomandate următoarele rute ocolitoare: 

- Şos. Viilor - Şos. Progresului - Şos. Grozăveşti - Pasajul Basarab – Bd. Ion Mihalache - Piaţa Arcului de Triumf;

- Şos. Mihai Bravu - Pasajul Muncii - Şos. Mihai Bravu - Calea Vitan – Şos. Vitan Bârzeşti – Şos. Olteniţei;

- Bd. Regina Maria - Str. 11 Iunie - Bd. Mărăşeşti - Bd. Dimitrie Cantemir - Pasajul Unirea - Bd. I.C. Brătianu - Piaţa Universităţii - Bd. Carol;

-Şos. Nicolae Titulescu - Pasajul Victoriei - Bd. Iancu de Hunedoara - Şos. Ştefan cel Mare;

- Calea Vitan – Şos. Mihai Bravu.

Brigada Rutieră va lua măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor şi solicită conducătorilor de autovehicule: să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun, în special pentru metrou; să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate; să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de pietonişi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic; să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea şi fluidizarea acestuia.

Traficul mijloacelor de transport în comun de pe traseul maratonului va fi deviat pe rute ocolitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.