O serie de restricţii vor fi aplicate, de vineri, în municipiul Cluj-Napoca şi în şase comune unde rata de infectare cu COVID-19 a depăşit 3 cazuri la o mie de locuitori. Accesul la competiţiile sportive, în restaurante, cinematografe, săli de fitness va fi permis doar pentru persoanele vaccinate, testate sau trecute prin boală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a adoptat, joi, Hotărârea nr. 188 privind stabilirea unor măsuri de diminuare  a impactului  tipului  de risc, în aplicarea H.G. nr. 932/09.09.2021 cu modificările şi completările ulterioare, în municipiul Cluj-Napoca şi în comunele Aiton, Bobâlna, Căianu, Floreşti, Iara şi Jucu, judeţul Cluj. 
 
Măsurile se vor aplica, de vineri, pentru 14 zile, în municipiul Cluj-Napoca (3,73‰), comuna Aiton (3.91 ‰), comuna Bobâlna (3,65‰), comuna Căianu (4.21‰), comuna Floreşti (3.80 ‰), comuna Iara (3,99‰) şi comuna Jucu (4,02 ‰).
 
Astfel, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane, cinematografele şi instituţiile de spectacole pot funcţiona cu public până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane, spectacolele şi festivalurile în aer liber sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie.
 
La toate aceste activităţi pot participa doar persoanele care sunt vaccinate, testate negativ pentru COVID-19 sau au trecut prin boală. 
 
De asemenea, activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber sunt permise pentru cel mult 10 de persoane care nu locuiesc împreună.
 
Evenimentele private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) pot fi organizate cu maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Şi aici, participanţii trebuie să aibă certificatul verde care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.
 
Cursurile de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, se pot desfăşura cu maximum 150 de persoane în interior şi maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie, iar conferinţele - cu maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie.
 
La mitinguri şi demonstraţii pot participa cel mult o sută de persoane.
 
Şi pentru aceste activităţi participanţii trebuie să aibă certificatul verde.
 
Totodată, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă doar pentru persoanele cazate acolo, iar a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 05:00-02:00. Pot merge la aceste locauri doar persoanele cu certificat verde.
 
Barurile, cluburile şi discotecile pot funcţiona fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 05:00-02:00 doar pentru persoanele vaccinate.
 
Sălile de sport şi de fitness pot funcţiona fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, la fel şi sălile de jocuri de noroc, piscinele interioare. Pentru acces, persoanele au nevoie de certificatul verde.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.